|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R216Si] wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia
dawmax - Pią Kwi 13, 2007 08:54 Temat postu: [R216Si] wysokie ciśnienie w układzie chłodzenia Mam problem z wysokim cisnieniem w ukladzie chlodzenia, wiem ze jest to normalne, ale moim zdaniem przez to wysokie cisnienie rozszczelnia mi sie co jakis czas uklad chlodzenia w okolicach pompy (6kkm) i uszczelniaczy wałków(6kkm). Caly zestaw wraz z rozrządem wymieniałem 6kkm wstecz i po ok 1tys juz byl jakis wilgotny silnik z boku, pozniej ustalo, ( czasem odkrecam korek po jezdzie i wypuszczam powietrze z ukladu - strasznie syczy...teraz mam juz wiekszy wyciek bo plama pod autem jest.....w zbiorniczku plynu nie ubyło wiele, minimalnie, ale drażni mnie to plamienie kostki brukowej przed garazem.....Wczoraj bardzo poluzniłem korek zbiorniczka wyrównawczego zobaczymy jak bedzie dzis, Co waszym zdaniem moze byc przyczyną.?? czy to moze nie normalne?? jak zresztą wiekszość "normalnych" rzeczy w roverkach?
pozdrawiam
Paul - Pią Kwi 13, 2007 08:58
Najprościej i najtaniej będzie sprawdzić korek zbiorniczka wyrównawczego. Jeżeli jest uszkodzony albo "kombinowany" to pozwala na nadmierny wzrost ciśnienia, a wtedy gdzieś MUSI wywalić. Jak masz możliwość, to pożycz od kogoś, przetestuj i będziesz wiedział więcej
Marian_K - Pią Kwi 13, 2007 09:01
Paul napisał/a: | Jak masz możliwość, to pożycz od kogoś, przetestuj i będziesz wiedział więcej |
Nic dodać, nic ująć. Też stawiam na korek.
Pozdrawiam!
Szymon - Pią Kwi 13, 2007 09:04
Paul napisał/a: | Jak masz możliwość, to pożycz od kogoś, przetestuj i będziesz wiedział więcej |
Będziesz miał taką możliwość jeżeli znajdziesz czas, aby jutro, w samo południe, odwiedzić parking przy katowickiej Ikei Zjedzie się tam Roverkova brać, wiec korków i chętnych do ich użyczenia nie zabraknie
Zapraszamy
A to namiary na spot
Paul - Pią Kwi 13, 2007 09:05
Jeszcze jedno:
dawmax napisał/a: | Wczoraj bardzo poluzniłem korek zbiorniczka wyrównawczego zobaczymy jak bedzie dzis, |
Nie rób tak lepiej, bo wtedy w układzie wcale ciśnienia nie będzie, a to dobre nie jest
AndrewS - Pon Kwi 16, 2007 21:04
pdodam tylko ze prawidlowe cisnienie w ukladzie chlodzenia (silnik temp 90 stopni) to ok 1 bara
|
|