Zobacz temat - Jakie głośniczki seryjne w R416si ??

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - Jakie głośniczki seryjne w R416si ??

coona - Nie Kwi 15, 2007 00:32
Temat postu: Jakie głośniczki seryjne w R416si ??
Witam.
Jak w temacie..Co tam gra seryjnie w R416 Si z 1996r ?? Jakiś wynalazek czy porządna firma ponieważ mam wymontowane głośniki z poprzedniego auta Nowe Blaupunkt z serii GT (przód) i Magnat-y Ultra z tyłu,ale szczerze nie mam zamiaru ich wsadzać bo nie ma to sensu-te seryjne grają naprawde bardzo dobrze.Jedyne co to dorzuciłem skrzynie Blaupunkt GT i wzmak Magnat Classic do bagażnika.

Moloch - Pon Kwi 16, 2007 06:13

Roverki mają to do siebie, że dość ładnie grają, a głośniki chyba nie są jakiejś niesamowitej firmy (nie wiem może ktoś inny będzie bardziej wiedział) :lol:
piter34 - Pon Kwi 16, 2007 11:54

ZTCW to w R400, podobnie jak w R200, jakość fabrycznych głośników z przodu jest tragiczna...
coona - Pon Kwi 16, 2007 21:56

a ja na to że moje Blaupunkt-y GT choć i może do najlepszych nie należą grają moim zdaniem na poziomie tych które mam z przodu.Jak na tylu letnie głośniki-rewelka
paff - Wto Kwi 17, 2007 08:36

seryjne w 400 z roku 98 to padaka - szumofony i tyle. Byle Boschmanny z allegro za 100 para wciagna je nosem :) tak ocenia to moje ucho.

Ja mam inne pytanko: czy na przodach sa glosniki 13 czy 16cm?

Moloch - Wto Kwi 17, 2007 08:39

paff napisał/a:
seryjne w 400 z roku 98 to padaka - szumofony i tyle.

Ja mam inne pytanko: czy na przodach sa glosniki 13 czy 16cm?

Jak na standardowe głośniki to nieźle grają...

13 są chyba w standardzie, ale miejsca jest spokojnie na 16 (oczywiście na dystansach) :roll:

paff - Wto Kwi 17, 2007 08:42

Wiem ze w latach '90 i epoce kaseciakow to jakos sie prezentowalo na tle konkurencji, ale dzis nie wytrzymaja konkurencji z tania para frontow za 100pln i tanim radiem mp3 za 300 z media markt :) technika poszla do przodu:)

Tak na marginesie ;-) opel montuje calkiem przezwoite naglosnienie w serii ;-) mowie o nowych oplach :)

Moloch - Wto Kwi 17, 2007 08:56

paff napisał/a:
Wiem ze w latach '90 i epoce kaseciakow to jakos sie prezentowalo na tle konkurencji, ale dzis nie wytrzymaja konkurencji z tania para frontow za 100pln i tanim radiem mp3 za 300 z media markt :) technika poszla do przodu:)

Zgodze się z tym jak na tamte lata przyzwoicie to grało, ale każde głośniki z hipermarkietu będą zawsze lepiej grały niż standart...

paff napisał/a:
Tak na marginesie ;-) opel montuje calkiem przezwoite naglosnienie w serii ;-) mowie o nowych oplach :)

A z tego morał: Kup sobie opla bo nażekasz :twisted: :wink: :grin:

koni - Pią Kwi 27, 2007 06:48

posiadam Roverka 416 z roku 98 u mnie z przodu były 16cm - jakiś złom z dość nietypowymi wtykami - grało to fatalnie - to już oryginalne 13cm na tyle grały lepiej.. ale wszystko poszło do śmietnika i po małej operacji teraz gra bardzo dobrze...

pozdrawiam

koni

Tomaszi - Pią Maj 11, 2007 21:45

Cytat:
13 są chyba w standardzie, ale miejsca jest spokojnie na 16 (oczywiście na dystansach)

w moim 420 sedan seryjnie założone są 160mm i owszem są na orginalnych dystansach (plastikowy kosz)

UncleAllEvil - Nie Maj 13, 2007 19:09

W moim R420 firmowo zamontowane jest audio Clariona (radiokaseciak+4głośniki), jako radio gra to całkiem całkiem no i tyle o tym można powiedzieć. Ojciec tego nie ruszał bo większych wymagań niż radio nie ma ale teraz to moje auto i w najbliższym czasie Clarion idzie do wymiany na jakiegoś przyzwoitego Kenwooda :) Głośników póki co ruszać nie będę bo grają na radiu zupełnie przyzwoicie. Dopiero jak kupie nowe radio z cd to zdecyduje co z nimi dalej.
Trudno mi powiedzieć, czy to seryjne audio czy na dzień dobry zamontowane na życzenie, mi to na serie wygląda.