Zobacz temat - Witam was serdecznie w stylu "topless" :)

Forum Klubu ROVERki.pl

Powitania - Witam was serdecznie w stylu "topless" :)

maslo227 - Wto Kwi 17, 2007 00:15
Temat postu: Witam was serdecznie w stylu "topless" :)
Witam wszystkich użytkowników Roverków :)

Od Grudnia 2006 jestem posiadaczem dosyć rzadkiego sprzętu jak na polskie drogi....

Rover Cabrio rocznik 1997 :) kolor .....chyba jedyny słuszny po zielonym :) ..Tahiti Blue :)

Wnętrze jest idealne ..ktoś chyba w nim fruwał a nie siedział .... to samo dach :O

Mimo tego że auto nie miało nasadki do śrub zabezpieczających . Kompletu pilotów i kodu do immobilisera ..... a silnik był po HGF... :P . To sprawuje sie wyśmienicie :) .

Z wyposażenia jest wszystko oprócz skóry . Co ciekawe mam klimę :O (Działającą :P )

Oto fotki :)

walkie - Wto Kwi 17, 2007 07:00

Piękny :)
Dasz się przejechać? ;)

MaReK - Wto Kwi 17, 2007 08:05

walkie napisał/a:
Piękny :)
Dasz się przejechać? ;)

Jaka to roznica czym zostaniesz przejechana? :)

walkie - Wto Kwi 17, 2007 08:11

Zginęła przejechana przez malucha...

Zginęła przejechana przez Rover Cabrio...

Widzisz? :)

Brt - Wto Kwi 17, 2007 08:23

Piękne wnętrze.... jak i cała reszta ;)
MaReK - Wto Kwi 17, 2007 08:29

walkie napisał/a:
Zginęła przejechana przez malucha...

Zginęła przejechana przez Rover Cabrio...

Widzisz? :)

Zgineła od ciosu nożem w brzuch...
Zgineła od kuli w głowe...

co za różnica jakie było narzędzie zbrodni,
zwłaszcza dla niej, skoro już i tak jej wszystko jedno :)

No chyba, że chodzi o szerszy slad opony zostawiony na twarzy.

[ Dodano: Wto Kwi 17, 2007 9:30 am ]
Brt napisał/a:
Piękne wnętrze.... jak i cała reszta ;)

Cała reszta to my Bartuś... dziękujemy :P

Brt - Wto Kwi 17, 2007 08:35

samochodu MaReKu samochodu reszta :P A ze my wciąż piekni i młodzi to juz inna historia :cool: :lol:
piter34 - Wto Kwi 17, 2007 11:52

Jest piękny! :mrgreen:
W jakim rejonie Krakowa można Cię spotkać?

emes - Wto Kwi 17, 2007 13:24

Witam i gratuluję samochodu. Kabriolet, do tego Tahiti Blue, wnętrze przyznaję, praktycznie w idealnym stanie (na podstawie zdjęć), samochód świetny :-) Będziesz na zlocie?
maslo227 - Wto Kwi 17, 2007 22:24

piter34 napisał/a:
Jest piękny! :mrgreen:
W jakim rejonie Krakowa można Cię spotkać?

Dzięki :) Hmmm wszędzie :) Jak jest min 15 C i słońce to zawsze jeżdżę bez dachu, nie da sie nie zauważyć.

emes napisał/a:
samochód świetny :-) Będziesz na zlocie?

Co jak gdzie i kiedy ?? ? Trochę zabiegany człowiek ze mnie ale kto wie .....

Cytat:
Dasz się przejechać? ;)

Jeżeli jest to twoim marzeniem to czemu nie :) temat do obgadania na żywo

Auto pochodzi z importu z Włoch co ma swoje zalety jak i wady.

Plusem jest to że auto nie widziało śniegu wiec nie mam ani jednego śladu rdzy na nim.
Minusem są poobcierane zderzaki. Wszyscy mówią że tą małe ryzy ale jestem pedantem i chce go doprowadzić do stanu idealnej serii :)

Kolejną wadą są włoskie serwisy mechaniczne . Zmienili pasek rozrządu ale pasek od alternatora był w stanie tragicznym. To taki przykład.
Auto jest po HGF na bank w zbiorniczku wyrównawczym do tej pory pływa mi dużo syfu. Ktoś nie przeczyścił dokładnie całego układu bo zabawie z wywaloną uszczelką.

Samochód po przestudiowaniu forum (jeszcze w starej wersji) oddałem w ręce pana Midowicza :) więc jest raczej w dobrych rękach.

Na zdjęciu tyłeczka widać jeden feler klapy od bagażnika. Jako że nie lubie kompromisów mając na myśli klepanie dorwałem druga klapę. Za niedługo będę ja wstawiał .....razem z malowaniem błotnika który przy kupnie jak widać na pierwszych zdjęciach był idealny. Niestety mój kolega pocałował mnie ostatnio swoją alfą 164 V6 TB (też unikat) :)

Pozdrawiam

P.S. Za nim go wyłowiłem wśród gąszczu importowanych pojazdów zastanawiałem sie gorąco na pewną 623Si Lux :) ale z założenia miało być Cabrio :)
Mam kolegę który jeździ 45-tką szary metalik w dieslu :) Obydwoje cenimy sobie bardzo markę Rover :)

emes - Wto Kwi 17, 2007 22:51

Masło napisał/a:
Co jak gdzie i kiedy ?? ? Trochę zabiegany człowiek ze mnie ale kto wie .....

Informacje o zlocie:

http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=3041

Revolt - Sro Kwi 18, 2007 07:42

witam :) no no ładny roverek :) pozazdroscic

a zanim odbedzie sie zlot ogólnopolski zawsze mozesz wpasc do Oświęcimia :) na lokalny spot :) wiecej info na :

http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=15164

piter34 - Sro Kwi 18, 2007 12:29

Masło napisał/a:
Samochód po przestudiowaniu forum (jeszcze w starej wersji) oddałem w ręce pana Midowicza :) więc jest raczej w dobrych rękach.

A stoi tam teraz? Może wpadnę oglądnąć po pracy? :mrgreen:

maslo227 - Sro Kwi 18, 2007 20:30

piter34 napisał/a:
Masło napisał/a:

A stoi tam teraz? Może wpadnę oglądnąć po pracy? :mrgreen:

W tym momencie nie stoi na Klinach :P ale planuje w ciągu najbliższych miesięcy pojawić sie tam :) Terminy jak wiadomo odległe :) Piter kiedyś chętnie zaprezentuje swojego Rovera :) . Może wybiorę się na ten zlot co organizują w Oświęcimiu.

xavier - Czw Kwi 19, 2007 16:50

piekny :twisted: