Zobacz temat - [620] Problem piszczenie przy ruszaniu nie zawsze...

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [620] Problem piszczenie przy ruszaniu nie zawsze...

alter6 - Wto Kwi 17, 2007 21:16
Temat postu: [620] Problem piszczenie przy ruszaniu nie zawsze...
Witam!
Jak w temacie mam problem piszczenie przy ruszaniu jak sie odpowiednio puści sprzęgło to jest oki i gazu doda ale jak za dużo gazu to słychać taki dźwięk jak piszczenie paska od alternatora ale to nie to bo wszystko jest prawidłowo naciągnięte. Sprawdzałem. Ja stawiam na łożysko przy sprzęgle ale chce usłyszeć wasze opinie na ten temat??

Pozdrawiam!!

marthinez - Wto Kwi 17, 2007 21:39
Temat postu: Re: [620i] problem piszczenie przy ruszaniu nie zawsze...
alter6 napisał/a:
Witam!
Jak w temacie mam problem piszczenie przy ruszaniu jak sie odpowiednio puści sprzęgło to jest oki i gazu doda ale jak za dużo gazu to słychać taki dźwięk jak piszczenie paska od alternatora ale to nie to bo wszystko jest prawidłowo naciągnięte. Sprawdzałem. Ja stawiam na łożysko przy sprzęgle ale chce usłyszeć wasze opinie na ten temat??

Pozdrawiam!!

Na 100% pada Ci łożysko dociskowe sprzęgła. Jednak trochę Cię pociesze. W poprzednim autku jeździłem z takim łożyskiem ponad rok i nic się nie stało, ale nad wymianą pomyśl (całego sprzęgła oczywiście).

alter6 - Sro Kwi 18, 2007 21:00

wielkie dzieki własnie tak mi sie zdawało. Kurcze wydatek a to nie miła wiadomość