Zobacz temat - [R414] Problem z immo

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Problem z immo

dtx - Czw Kwi 26, 2007 08:39
Temat postu: [R414] Problem z immo
Witajcie koledzy, wlasnie kupilem sobie rovera 414i z 1996 i juz po pierwszym dniu jazdy musialem wrocic do domu na holu...

Pilot po kilku otwarciach i zamknieciach auta przestal dzialac wiec na probe zamknolem auto kluczykiem, potem otwarlem i gdy chcialem juz jechac wlaczyl sie sygnal ostrzegawczy i niemoglem odpalic

czerwone diody na drzwiach mrugaja wiec alarm pewnie zostal aktywowany kluczykiem natomiast nie wyłączył się po otwarciu auta kluczykiem....

Bardzo prosze o pomoc, czytalem porady na stronie głównej i przegladalem forum ale niestety jedyna porada ktora mogla by pomoc dotyczyla wprowadzenia nowego kodu imobilajzera ktorego ja niemam.

Z góry dziękuje

maciej: przeczytaj Zasady Kącika i zmień temat - ułatwisz znalezienie Twojego tematu tym, którzy mogą pomóc

maciej - Czw Kwi 26, 2007 08:48

dtx napisał/a:
Pilot po kilku otwarciach i zamknieciach auta przestal dzialac wiec na probe zamknolem auto kluczykiem, potem otwarlem i gdy chcialem juz jechac wlaczyl sie sygnal ostrzegawczy i niemoglem odpalic

Zacząłbym od użycia drugiego pilota, a jeśli nie masz, to od wymiany baterii w pilocie i przejścia procedury synchronizacji opisanej w jednym z artykułów na naszej stronie.Pilot steruje immo i jeśli uda Ci się go uaktywnić, to Twój problem jest częściowo rozwiązany.
Ale kod do immo i tak warto poznać na przyszłość.

piter34 - Czw Kwi 26, 2007 08:56

dtx napisał/a:
czytalem porady na stronie głównej i przegladalem forum ale niestety jedyna porada ktora mogla by pomoc dotyczyla wprowadzenia nowego kodu imobilajzera ktorego ja niemam.

Słabo czytałeś.
Zastosuj się do porad macieja

dtx - Czw Kwi 26, 2007 09:50

Panowie, dziekuje za odpowiedz

W takim razie szybko zmienie baterie i zastosuje te procedure synchronizacji, mam nadzieje ze to wystarczy...

Co do pisania to napewno szybko sie dostosuje do reguł bo bardzo zainteresowal mnie Wasz klub.

Paul - Czw Kwi 26, 2007 10:09

dtx napisał/a:
Co do pisania to napewno szybko sie dostosuje do reguł bo bardzo zainteresowal mnie Wasz klub.

No to na początek poprwa w końcu temat :D ;)

piter34 - Czw Kwi 26, 2007 16:45

dtx napisał/a:

Piszesz jedno, a robisz drugie. Temat wątku nadal jest niezmieniony.

dtx - Pią Kwi 27, 2007 08:39

Dobrze, zmieniłem temat ale udało też mi się zwalczyć usterkę

Pomogl mi w tym znacznie kqba, napisał do mnie że sam mial taki problem chodziło o niestykanie baterii z pilotem, poradził mi żeby pokręcić baterią i spróbować ja docisnąć.
Pomogło

maciej - Pią Kwi 27, 2007 09:19

dtx napisał/a:
Pomogl mi w tym znacznie kqba, napisał do mnie że sam mial taki problem chodziło o niestykanie baterii z pilotem, poradził mi żeby pokręcić baterią i spróbować ja docisnąć.

Podobnie mam nieoryginalnym pilocie w R827, ale tam bateria jest między dwiema blaszkami i wystarczy odkręcić pokrywę, dogiąć jedną z tych blaszek i na rok starcza. :)