|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Problem z immo
dtx - Czw Kwi 26, 2007 08:39 Temat postu: [R414] Problem z immo Witajcie koledzy, wlasnie kupilem sobie rovera 414i z 1996 i juz po pierwszym dniu jazdy musialem wrocic do domu na holu...
Pilot po kilku otwarciach i zamknieciach auta przestal dzialac wiec na probe zamknolem auto kluczykiem, potem otwarlem i gdy chcialem juz jechac wlaczyl sie sygnal ostrzegawczy i niemoglem odpalic
czerwone diody na drzwiach mrugaja wiec alarm pewnie zostal aktywowany kluczykiem natomiast nie wyłączył się po otwarciu auta kluczykiem....
Bardzo prosze o pomoc, czytalem porady na stronie głównej i przegladalem forum ale niestety jedyna porada ktora mogla by pomoc dotyczyla wprowadzenia nowego kodu imobilajzera ktorego ja niemam.
Z góry dziękuje
maciej: przeczytaj Zasady Kącika i zmień temat - ułatwisz znalezienie Twojego tematu tym, którzy mogą pomóc
maciej - Czw Kwi 26, 2007 08:48
dtx napisał/a: | Pilot po kilku otwarciach i zamknieciach auta przestal dzialac wiec na probe zamknolem auto kluczykiem, potem otwarlem i gdy chcialem juz jechac wlaczyl sie sygnal ostrzegawczy i niemoglem odpalic |
Zacząłbym od użycia drugiego pilota, a jeśli nie masz, to od wymiany baterii w pilocie i przejścia procedury synchronizacji opisanej w jednym z artykułów na naszej stronie.Pilot steruje immo i jeśli uda Ci się go uaktywnić, to Twój problem jest częściowo rozwiązany.
Ale kod do immo i tak warto poznać na przyszłość.
piter34 - Czw Kwi 26, 2007 08:56
dtx napisał/a: | czytalem porady na stronie głównej i przegladalem forum ale niestety jedyna porada ktora mogla by pomoc dotyczyla wprowadzenia nowego kodu imobilajzera ktorego ja niemam. |
Słabo czytałeś.
Zastosuj się do porad macieja
dtx - Czw Kwi 26, 2007 09:50
Panowie, dziekuje za odpowiedz
W takim razie szybko zmienie baterie i zastosuje te procedure synchronizacji, mam nadzieje ze to wystarczy...
Co do pisania to napewno szybko sie dostosuje do reguł bo bardzo zainteresowal mnie Wasz klub.
Paul - Czw Kwi 26, 2007 10:09
dtx napisał/a: | Co do pisania to napewno szybko sie dostosuje do reguł bo bardzo zainteresowal mnie Wasz klub. |
No to na początek poprwa w końcu temat
piter34 - Czw Kwi 26, 2007 16:45
dtx napisał/a: | Co do pisania to napewno szybko sie dostosuje do reguł bo bardzo zainteresowal mnie Wasz klub. |
Piszesz jedno, a robisz drugie. Temat wątku nadal jest niezmieniony.
dtx - Pią Kwi 27, 2007 08:39
Dobrze, zmieniłem temat ale udało też mi się zwalczyć usterkę
Pomogl mi w tym znacznie kqba, napisał do mnie że sam mial taki problem chodziło o niestykanie baterii z pilotem, poradził mi żeby pokręcić baterią i spróbować ja docisnąć.
Pomogło
maciej - Pią Kwi 27, 2007 09:19
dtx napisał/a: | Pomogl mi w tym znacznie kqba, napisał do mnie że sam mial taki problem chodziło o niestykanie baterii z pilotem, poradził mi żeby pokręcić baterią i spróbować ja docisnąć. |
Podobnie mam nieoryginalnym pilocie w R827, ale tam bateria jest między dwiema blaszkami i wystarczy odkręcić pokrywę, dogiąć jedną z tych blaszek i na rok starcza.
|
|