Zobacz temat - [R600] Żarówka w trzecim świetle STOP

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Żarówka w trzecim świetle STOP

kulfon - Sob Maj 05, 2007 14:51
Temat postu: [R600] Żarówka w trzecim świetle STOP
Witam,

Przepaliły mi się żarówki w 3cim swietle STOP i nie wiem jakie mam zakupić bo jeszcze nie wykręcałem, bo nie mam klucza/śrubowkręta odpowiedniego .... :( a chciałbym już zakupić.

pzdr,
kulfon

marthinez - Sob Maj 05, 2007 15:52
Temat postu: Re: [r600sdi 97r] żarówka w trzecim świetle STOP
kulfon napisał/a:
Witam,

Przepaliły mi się żarówki w 3cim swietle STOP i nie wiem jakie mam zakupić bo jeszcze nie wykręcałem, bo nie mam klucza/śrubowkręta odpowiedniego .... :( a chciałbym już zakupić.

pzdr,
kulfon

Witam.
Żarówki których potrzebujesz mają symbol W5W.
Oto info: http://www.lighting.phili...ighting&lang=pl

pawciu87 - Sob Maj 05, 2007 16:21

ja bym na Twim miejscu zalozyl wszedzie diody w swietle stop - mniejsze prawdopodobienstwo ze bedzie wogole musial to pozniej wymieniac... :wink:
Brt - Sob Maj 05, 2007 17:23

pawciu87 napisał/a:
ja bym na Twim miejscu zalozyl wszedzie diody w swietle stop - mniejsze prawdopodobienstwo ze bedzie wogole musial to pozniej wymieniac...

I co ważne w przypadku stopu - krótszy czas reakcji ;) :D

Doleslaw - Sob Maj 05, 2007 18:05

marthinez napisał/a:

Raczej dezinfo. :???: Właśnie z tej strony dowiedziałem się że mój Rover nie ma trzeciego swiatła stopu. A ma... :mrgreen:

arrax - Nie Maj 06, 2007 03:54

kulfon napisał/a:
bo nie mam klucza/śrubowkręta odpowiedniego

jest potrzebny śrubokręt z końcówka (bardzo małą w kształcie sześciokąta foremnego lecz ściany mają być wklęsłe nie proste... o ile dobrze pamietam :mrgreen: ) ja mam zestaw śrubokrętów z 50 różnymi końcówkami i w końcu znalazłem odpowiedni :mrgreen:

co do żarówek to ja bym się w to nie bawił!!! DIODY (zmieniłem na diodki i wszystko świeci pięknie koszt kolo 15-20PLN za 5 czerwonych DIODEK)

aa pamiętaj że dioda musi być podpięta + do + - do- (inaczej nie zaświeci) :mrgreen:

Tacowski - Nie Maj 06, 2007 08:07

A czy ktos wymieniam normalne zarowki na zarowki z diodami LED? Bo widzialem ze sa np zarowka pomaranczowa do kierunkowskazow z diodami lub np do pozycji z tylu...
marthinez - Nie Maj 06, 2007 09:16

arrax napisał/a:
jest potrzebny śrubokręt z końcówka (bardzo małą w kształcie sześciokąta foremnego lecz ściany mają być wklęsłe nie proste... o ile dobrze pamietam

Tzw. Torx, ale numeru nie pamiętam.

[ Dodano: Nie Maj 06, 2007 10:22 am ]
Doleslaw napisał/a:
marthinez napisał/a:

Raczej dezinfo. :???: Właśnie z tej strony dowiedziałem się że mój Rover nie ma trzeciego swiatła stopu. A ma... :mrgreen:

Ale w R600 jest i ta stronka doskonale to pokazuje.

arrax - Nie Maj 06, 2007 17:50

Tacowski napisał/a:
A czy ktos wymieniam normalne zarowki na zarowki z diodami LED

ja widziałem taką żarówkę przy astrze rodziców dokładnie działa w bagażniku jest to podłużna żarówka z 4 diodami led w środku... świeci trochę słabiej niż zwykła żarówka... ale naprawdę białym światłem :D i wygląda OK... :razz: