|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Żarówka w trzecim świetle STOP
kulfon - Sob Maj 05, 2007 14:51 Temat postu: [R600] Żarówka w trzecim świetle STOP Witam,
Przepaliły mi się żarówki w 3cim swietle STOP i nie wiem jakie mam zakupić bo jeszcze nie wykręcałem, bo nie mam klucza/śrubowkręta odpowiedniego .... a chciałbym już zakupić.
pzdr,
kulfon
marthinez - Sob Maj 05, 2007 15:52 Temat postu: Re: [r600sdi 97r] żarówka w trzecim świetle STOP
kulfon napisał/a: | Witam,
Przepaliły mi się żarówki w 3cim swietle STOP i nie wiem jakie mam zakupić bo jeszcze nie wykręcałem, bo nie mam klucza/śrubowkręta odpowiedniego .... a chciałbym już zakupić.
pzdr,
kulfon |
Witam.
Żarówki których potrzebujesz mają symbol W5W.
Oto info: http://www.lighting.phili...ighting&lang=pl
pawciu87 - Sob Maj 05, 2007 16:21
ja bym na Twim miejscu zalozyl wszedzie diody w swietle stop - mniejsze prawdopodobienstwo ze bedzie wogole musial to pozniej wymieniac...
Brt - Sob Maj 05, 2007 17:23
pawciu87 napisał/a: | ja bym na Twim miejscu zalozyl wszedzie diody w swietle stop - mniejsze prawdopodobienstwo ze bedzie wogole musial to pozniej wymieniac... |
I co ważne w przypadku stopu - krótszy czas reakcji
Doleslaw - Sob Maj 05, 2007 18:05
Raczej dezinfo. Właśnie z tej strony dowiedziałem się że mój Rover nie ma trzeciego swiatła stopu. A ma...
arrax - Nie Maj 06, 2007 03:54
kulfon napisał/a: | bo nie mam klucza/śrubowkręta odpowiedniego |
jest potrzebny śrubokręt z końcówka (bardzo małą w kształcie sześciokąta foremnego lecz ściany mają być wklęsłe nie proste... o ile dobrze pamietam ) ja mam zestaw śrubokrętów z 50 różnymi końcówkami i w końcu znalazłem odpowiedni
co do żarówek to ja bym się w to nie bawił!!! DIODY (zmieniłem na diodki i wszystko świeci pięknie koszt kolo 15-20PLN za 5 czerwonych DIODEK)
aa pamiętaj że dioda musi być podpięta + do + - do- (inaczej nie zaświeci)
Tacowski - Nie Maj 06, 2007 08:07
A czy ktos wymieniam normalne zarowki na zarowki z diodami LED? Bo widzialem ze sa np zarowka pomaranczowa do kierunkowskazow z diodami lub np do pozycji z tylu...
marthinez - Nie Maj 06, 2007 09:16
arrax napisał/a: | jest potrzebny śrubokręt z końcówka (bardzo małą w kształcie sześciokąta foremnego lecz ściany mają być wklęsłe nie proste... o ile dobrze pamietam |
Tzw. Torx, ale numeru nie pamiętam.
[ Dodano: Nie Maj 06, 2007 10:22 am ]
Doleslaw napisał/a: |
Raczej dezinfo. Właśnie z tej strony dowiedziałem się że mój Rover nie ma trzeciego swiatła stopu. A ma... |
Ale w R600 jest i ta stronka doskonale to pokazuje.
arrax - Nie Maj 06, 2007 17:50
Tacowski napisał/a: | A czy ktos wymieniam normalne zarowki na zarowki z diodami LED |
ja widziałem taką żarówkę przy astrze rodziców dokładnie działa w bagażniku jest to podłużna żarówka z 4 diodami led w środku... świeci trochę słabiej niż zwykła żarówka... ale naprawdę białym światłem i wygląda OK...
|
|