Zobacz temat - [R618] Zegar elektroniczny i pokrętła nawiewu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R618] Zegar elektroniczny i pokrętła nawiewu

zielak_ - Pon Maj 07, 2007 12:43
Temat postu: [R618] Zegar elektroniczny i pokrętła nawiewu
temat wałkowany wiele razy ale nie doszukałem się rozwiązania dla modelu R600.
Nie działa podświetlenie zegara elektronicznego oraz pokręteł sterownia nawiewem.
Zakładam, że za podświetlenie tych elementów odpowiada jedna żarówka, ale jak się
do niej dostać ? Udało mi się wyjąć maskownicę nawiewu, ale przymocowana linka nie
pozwala na wyjęcie elementu. Linka jest bardzo krótka, przykręcona śrubką pod niewygodnym do odkręcenia kątem to jeszcze koniec jest osadzony na plastykowym bolcu zakończonym plastykowym wypustkiem, tak że odczepienie linki wiąże się z ułamaniem wypustka. Próbowałem też od strony radia ale ni cholery nic nie widać - mocno zabudowane.
Jeżeli ktoś już rozwiązał ten problem w r600 proszę o porady.

piter34 - Pon Maj 07, 2007 12:45

Proponuję zajrzeć do RAVE.
Nie przypominam sobie, aby ktoś podawał na forum gotowe rozwiązanie Twojego problemu.

Podejrzewam, że będzie trzeba zdemontować konsolę.

thef - Pon Maj 07, 2007 13:24

A ja proponuję oprócz RAVE'a zajrzeć też tu i powinno się udać rozwiązać problem :)

http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=12912

zielak_ - Pon Maj 07, 2007 13:32

A szukałem szukałem a tego nie wyszukałem :wink:

Dzięki za link. Teraz powinienem sobie poradzić.

thef - Pon Maj 07, 2007 14:35

Nie ma sprawy. Jest tu tyle porad i dyskusji, że czasem naprawdę łatwo coś przeoczyć a przeglądać wszystko "ręcznie" to robota na tydzień :) . Ja akurat kiedyś na to trafiłem i skojarzyłem jak o to zapytałeś.
maG_xx - Wto Lis 27, 2007 20:57

Witam , ja tez mam zapytanie odnośnie pokręteł nawiewu lecz natury co moze byc nie tak jeżeli zaróweczka od podświetlania ich jest dobra !? co moze być nie tak , coś przepalonego jakiś bezpiecznik czy coś ??

Pozdrawiam i czekam na sugestie

piter34 - Wto Lis 27, 2007 22:47

maG_xx napisał/a:
Witam , ja tez mam zapytanie odnośnie pokręteł nawiewu lecz natury co moze byc nie tak jeżeli zaróweczka od podświetlania ich jest dobra !?

Nie kumam. Skoro jest dobra, to w czym problem?
Jest dobra i nie świeci? Nie ma napięcia?

marthinez - Sro Lis 28, 2007 07:53

zielak_ napisał/a:
Zakładam, że za podświetlenie tych elementów odpowiada jedna żarówka
maG_xx napisał/a:
co moze byc nie tak jeżeli zaróweczka od podświetlania ich jest dobra

Za podświetlenie zegara odpowiada jedna żaróweczka. Natomiast pokrętła podświetlają dwie osobne.
kiedyś krok po kroku opisałem jak wymienić te od podświetlenia pokreteł. Poszukaj w moich starszych postach. To + schemaciki z Rave = 15 minut roboty.

Co do podświetlenia zegara to jest artykuł na str. głównej. Proponuję sprawdzić. :wink:

maG_xx - Pią Lis 30, 2007 11:08

piter34 napisał/a:
maG_xx napisał/a:
Witam , ja tez mam zapytanie odnośnie pokręteł nawiewu lecz natury co moze byc nie tak jeżeli zaróweczka od podświetlania ich jest dobra !?

Nie kumam. Skoro jest dobra, to w czym problem?
Jest dobra i nie świeci? Nie ma napięcia?

Dokładnie, nie ma napięcia sprawdzalem prubówką

[ Dodano: Pią Lis 30, 2007 11:11 ]
marthinez napisał/a:
zielak_ napisał/a:
Zakładam, że za podświetlenie tych elementów odpowiada jedna żarówka
maG_xx napisał/a:
co moze byc nie tak jeżeli zaróweczka od podświetlania ich jest dobra

Za podświetlenie zegara odpowiada jedna żaróweczka. Natomiast pokrętła podświetlają dwie osobne.
kiedyś krok po kroku opisałem jak wymienić te od podświetlenia pokreteł. Poszukaj w moich starszych postach. To + schemaciki z Rave = 15 minut roboty.

Co do podświetlenia zegara to jest artykuł na str. głównej. Proponuję sprawdzić. :wink:

co do rozbierania to jest troszke grzebania :) nawet sporo ostatnio chcialem sie dostac do nagrzewnicy i musialem rozbierac srodkowa konsole, jak sądze przy zmianie zaróweczek trzeba wyciagnąć również