|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Montaż klimatyzacji
krzych1 - Czw Maj 10, 2007 21:04 Temat postu: [R416] Montaż klimatyzacji Witam.
Zastanawiam się, czy nie założyć klimy do swojego samochodu. Czy jest to opłacalne (i wykonalne), jaki może być mniej więcej koszt? Może ktoś zakładał? Będę wdzięczny za informacje.
mmaniek - Czw Maj 10, 2007 21:29
Witaj, czy opłacalne to musisz zdecydować sam.
Koszt zestawu z nowych części to sądzę min 1900zł (za tyle widziałem na Allegro fabryczny zestaw do Civica) jeśli chodzi o używane elementy, to najczęściej są one przechowywane w tragicznych warunkach (brud i wilgoć są dla układu zabójcze).
Najlepszym rozwiązaniem było by znalezienie auta " na części" i wymontowanie samemu, lub z pomocą kogoś kto ma pojęcie o chłodnictwie, potrzebnych elementów.
7Tomi - Czw Maj 10, 2007 21:38 Temat postu: Re: [416 Si 1.6 16V '96 - i nie tylko] - montaż klimatyzacji
krzych1 napisał/a: | Witam.
Zastanawiam się, czy nie założyć klimy do swojego samochodu. Czy jest to opłacalne (i wykonalne), jaki może być mniej więcej koszt? Może ktoś zakładał? Będę wdzięczny za informacje. |
Też się nad tym zastanawiam. Mam anglika z klima na części i jedyne co mnie nie przekonuje to to, że to anglik i może coś nie pasować. JEsli się zdecyduje to napewno dam znać i pewnie zrobie artykuł z montażu .
mmaniek - Czw Maj 10, 2007 21:46
Wydaje mi się, że cały moduł nawiewu będzie inny w angliku a więc i parownik klimy , ale to już tylko jeden element do dokupienia....
|
|