Zobacz temat - [R618] Przedni wahacz górny - jaki???

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R618] Przedni wahacz górny - jaki???

gelt - Pią Maj 11, 2007 16:03
Temat postu: [R618] Przedni wahacz górny - jaki???
Mam wybity sworzen w wahaczu wiec szukam calego wahacza (wolalbym nie regenerowac). Wyprobowalem wahacz rouvilla i polcar, zaden z nim nie pasuje (brak kilku milimetrow w rozstawie). Skad wziac nowy, jaki i za ile?? Chodzi o to zeby na pewno pasowal...
maciej: popraw temat wątku zgodnie z zasadami kącika, bo dostaniesz kolejne upomnienie!!!

maciej - Pią Maj 11, 2007 16:35

gelt napisał/a:
Mam wybity sworzen w wahaczu wiec szukam calego wahacza (wolalbym nie regenerowac). Wyprobowalem wahacz rouvilla i polcar, zaden z nim nie pasuje (brak kilku milimetrow w rozstawie). Skad wziac nowy, jaki i za ile?? Chodzi o to zeby na pewno pasowal...

Co do Twojego problemu, to sprawdź na TomaTeam.pl, a jeśli nie ma w sklepie to skontaktuj się z nimi.
Ostatnio dostrczył mi górny wahacz do R623 (powinien być identyczny) firmy QH - pasuje bardzo dobrze, a ostatnio Tomi mówił, że być może będzie miał również firmy 555, która jest jeszcze lepsza od QH.

Druga opcja jest taka, że masz bite autko i żaden wahacz nie będzie pasował, a Twój obecny pasuje, bo został "poprawiony" przez jakiegoś "magika"...

ADAM1 - Pią Maj 11, 2007 18:23

maciej napisał/a:
Druga opcja jest taka, że masz bite autko i żaden wahacz nie będzie pasował, a Twój obecny pasuje, bo został "poprawiony" przez jakiegoś "magika"...

Gelt ma racje, wahacze sa rózne. Sam sie o tym latem przekonalem. Wahacz od hondy jest o jakies 5mm szerszy przy mocowaniu i ma inny swozen

Pozdrawiam

maciej - Pon Maj 14, 2007 08:24

ADAM1 napisał/a:
Wahacz od hondy jest o jakies 5mm szerszy przy mocowaniu i ma inny swozen

Dobrze wiedzieć.
Do poprzedniego 623 kupowałem u Żmijkowskich w Wawie, do tego w Tomateam i oba pasowały, ale w sumie zamawiałem do R600. Wahacz firmy QH.

ADAM1 - Sro Maj 16, 2007 22:43

maciej napisał/a:
ADAM1 napisał/a:
Wahacz od hondy jest o jakies 5mm szerszy przy mocowaniu i ma inny swozen

Dobrze wiedzieć.
Do poprzedniego 623 kupowałem u Żmijkowskich w Wawie, do tego w Tomateam i oba pasowały, ale w sumie zamawiałem do R600. Wahacz firmy QH.

Ja sie kierowalem honda. Dodam tylko jeszcze, ze moja 600-tka jest po czesciowym liftingu(luty 97) i nie wiem czy przy zawieszeniu byly jakies ruznice pomiedzy rocznikami 93 do 97 i 97 do 99, a takze pomiedzy honda, a R600

Pozdrawiam