Zobacz temat - Rover 25 streetwise turbo diesel

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Rover 25 streetwise turbo diesel

blue_ed - Pon Maj 14, 2007 16:18
Temat postu: Rover 25 streetwise turbo diesel
Chcę kupić Rover 25 streetwise turbo diesel 2.0

1) Na co zwracać uwagę ?
2) Co sie sypie, czyli potencjana awaryjność ? Potencjalny samochód to rocznik 2004

Jeden z polecanych przez forum zakładów wskazywał na problemy z pompą wtryskową.
Czekam na opinie, zwłaszcza tych nielicznych właścicieli Rover 25 streetwise.

pozdrawiam

emes - Pon Maj 14, 2007 21:21

blue_ed napisał/a:
Rover 25 streetwise turbo diesel 2.0

Myślę że silnik do dobry wybór w przypadku tego modelu. Z tego co wiem, w wersji streetwise dostępny były tylko 2 silniki: benzynowy 1.4 (103 KM) oraz diesel 2.0 (101 KM).

blue_ed napisał/a:
1) Na co zwracać uwagę ?

Na to samo, co w przypadku zwykłego R 25 z silnikiem diesla, bo to ten sam silnik. Z tego co pamiętam, bo był już poruszany ten temat na forum.

Dodam jeszcze, że wersja streetwise jest nieco zmieniona jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny. Więc zwróciłbym uwagę na ewentualną (oby nie było potrzebne) dostępność częsci.

blue_ed napisał/a:
2) Co sie sypie, czyli potencjana awaryjność ?

Podobnie jak w przypadku pierwszego pytania, to samo co w zwykłym R 25 z silnikiem diesla. Przejrzyj kącik porady techniczne, pomoże Ci to w ocenie tego silnika.

piter34 - Wto Maj 15, 2007 09:26

blue_ed napisał/a:
Chcę kupić Rover 25 streetwise turbo diesel 2.0

1) Na co zwracać uwagę ?
2) Co sie sypie, czyli potencjana awaryjność ? Potencjalny samochód to rocznik 2004

Generalnie rzecz biorąc jest to R25 z innymi dodatkami zewnętrznymi i wewnętrznymi, a zatem poczytaj sobie archiwalne wątki dot. R25 2.0 iDT.

Tutaj trochę o Streetwise:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=361

sasza92 - Sro Gru 08, 2010 18:11

Witam wszystkich ! Posiadam od roku roverka 25 streetwise 2.0 iTD 101ps i problem tkwi od samego poczatku ze moja maksymalna predkosc to 145km/h . Turbine wymienilem bo poprzednia pocila sie delikatnie. Co moze byc przyczyna bo od tygodnia rover opadl z sil i jego przyspieszenie jest nedzne ,dodam ze turbina pieknie gwizdze ale tego nie czuc. Na komputerze nie ma zadnych błedow. Wiem ze przy 100 koniach fura powinna lacze rwac a rower ma problem z dobrym odejsciem .POMOCY
mikimisz - Nie Gru 19, 2010 18:42

Sprawdź przepływke, odepnij ją i zobacz czy będzie lepiej chodził. Jeśli tak to albo ją wyczyść (koszt kilka zł.) albo wymień ( w przypadku wzięcia od astry i przełożenia obudowy ~200zł.)