|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Sprzęgło
Artus2000 - Pon Maj 14, 2007 17:17 Temat postu: [R200] Sprzęgło Poproszę o opinie na temat tego sprzęgła. Warto w to się pakować?
UncleAllEvil - Pon Maj 14, 2007 17:20
Przecież to normalne sprzęgło valeo, w Roverze na pierwszy montaż szło masę elementów od valeo, podejrzewam, że sprzęgła też. Bierz bo cena dobra, taniej nowego nie kupisz.
PTE - Pon Maj 14, 2007 17:40
UncleAllEvil napisał/a: | Przecież to normalne sprzęgło valeo, w Roverze na pierwszy montaż szło masę elementów od valeo, podejrzewam, że sprzęgła też. Bierz bo cena dobra, taniej nowego nie kupisz. |
To nie jest Valeo. Sprzedający podaje jedynie nr katalogowy te firmy.
Kilka postów niżej kqba pisał, że dał do zamontowania w swym Roverku sprzęgło kupione na tej aukcji.
Artus2000 - Pon Maj 14, 2007 18:00
PTE napisał/a: | To nie jest Valeo. Sprzedający podaje jedynie nr katalogowy te firmy.
Kilka postów niżej kqba pisał, że dał do zamontowania w swym Roverku sprzęgło kupione na tej aukcji. |
Wiem i chcę się właśnie upewnić, że jest ono OK. Kolega kqba dopiero co po wymianie, więc nie wiem jak na dłuższym dystansie się ono sprawdza.
UncleAllEvil - Pon Maj 14, 2007 18:14
Hmm... z aukcji nie wynika ani, że jest valeo ani, że nie jest a wszystkich tematów na forum nie czytam. Sorki jeśli wprowadzałem w błąd. Valeo oryginał do benzyny mozna mieć za 100zł więcej więc ja bym się 2x zastanowił co będzie lepsze w perspektywie czasu.
kqba - Pon Maj 14, 2007 19:10
Rzeczywiście założyłem to sprzęgło. Też się obawiam, ale sprzedawca zapewniał że od dwóch lat je sprzedaje i nie miał żadnej reklamacji.
Jest to firma z siedzibą w Turcji. Robią tylko sprzęgła samochodowe, do większości marek. Ich strona: www.mapa.com.tr
U mnie oryginalne Valeo wytrzymało 135 tys., więc nie jest to jakiś nadzwyczajny wynik. Jeśli to wytrzyma połowę tego, to już będzie dobrze.
Na razie i tak odstawiłem auto do mechanika, bo nowy napinacz, lub pompa wody strasznie szumią.
krzych1 - Wto Maj 15, 2007 06:21
Witam.
Artus2000 napisał/a: | Poproszę o opinie na temat tego sprzęgła. Warto w to się pakować? |
Moim zdaniem można śmiało kupić. Jest to dość znana firma mimo, że kqba pisał wcześniej, iż mechanik u którego montował sprzęgło nie słyszał o tej firmie. Sprzęgła Mapa idą np. na pierwszy montaż do Fiatów. Kolega wyjeździł 400-tką na tym sprzęgle już ponad 60 kkm i mówi, ze nie ma różnicy w stosunku do innych, a na poczatku też się obawiał
|
|