|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Miękkie sprężyny? Niskie Zawieszenie?
michau_ka - Wto Maj 15, 2007 10:59 Temat postu: [R416] Miękkie sprężyny? Niskie Zawieszenie? Zawieszenie w moim roverku siedzialo bardzo nisko, a gdy wsiadly dwie osoby do tylu + cos do bagaznika to juz tylek lezal na ziemi, wiec kupilem nowe sprezyny razem z amortyzatorami i wymienilem, ale efekty... nie sa porazajace... Moze troche wyzej stoi ale szalu nie ma Czy moze powinienem uzyc czegos takiego: http://moto.allegro.pl/it...sza_jakosc.html Czy Ktos juz cos takiego stosowal? Czy pomaga? Gdzie zalozyc, u gory sprezyny czy na dole?? Dodatkowo dodam, ze zalozona zostala instalacja gazowa i to chyba jeszcze go 'dobilo'. Z gory dziekuje i pozdrawiam!
Brt - Wto Maj 15, 2007 11:02
Trzeba było poszukać sprężyn od MG ZS, lub jakchś innych sportowych do tego modelu. Ja w takie dziwne wynalazki nie wierzę.
UncleAllEvil - Wto Maj 15, 2007 11:23
Moim zdaniem te gumy się szybko rozlęcą a do tego obciążenie sprężyny jest nierównomierne i może pęknąć.
michau_ka - Wto Maj 15, 2007 12:05
a czy istnieje mozliwosc dospawania zwojow do sprezyny??
PTE - Wto Maj 15, 2007 12:11
michau_ka napisał/a: | a czy istnieje mozliwosc dospawania zwojow do sprezyny?? |
Fizycznie jest to oczywiście możliwe. Ale to już nie będzie sprężyna. Ja bym po takiej "modyfikacji" nie jeździł autem ani nikomu go nie sprzedał.
EDIT: w starych skodach dość częstą przypadłością było siadanie tyłu. Wstawiało się wtedy w kielichy amortyzatorów nad spręzynami specjalne podkładki z teflonu albo innego materiału - w mojej S125L (faktycznie wtedy już brata) to pomogło i wróciła do poziomu.
piter34 - Wto Maj 15, 2007 12:17
Popraw tytuł wątku. Jest niezgodny z zasadami kącika!
michau_ka - Wto Maj 15, 2007 12:29
Jest to kacik 'Usterki i porady techniczne', a ja mam usterke - samochod 'siedzi' z tylu i poszukuje porady technicznej, wiec wsztstko jest ok. NIE CZEPIAJ SIE PAN!!! Nie pomagasz mi!!
Brt: Jeśli wymagasz czegoś od innych, to może zacznij najpierw od siebie, bo po pierwszym dniu na forum dostaniesz ostrzeżenie. Przeczytaj zasady i regulamin i popraw temat!!
thef - Wto Maj 15, 2007 12:33
"3. Zakładając temat pamiętaj, aby w nawiasach kwadratowych podać model, pojemność i typ silnika oraz rok produkcji Twojego ROVERka. Należy również sprecyzować czym napędzany jest silnik. Jeśli oznaczenie auta jednoznacznie odzwierciedla typ silnika i rodzaj paliwa, wystarczy podać model i rocznik. Podanie powyższych danych w znacznym stopniu ułatwi dyskusję i przeglądanie forum."
Zapomniałeś o tym punkcie. Jeżeli problem nie dotyczy konkretnego modelu, a tak jest u Ciebie, w nawiasach kwadratowych możesz umieścić bardziej ogólną informację.
piter34 - Wto Maj 15, 2007 13:41
michau_ka napisał/a: | wiec wsztstko jest ok |
Nie wszystko jest OK.
Dostałeś ostrzeżenie za ignorowanie zasad kącika oraz upomnień moderatora...
michau_ka - Wto Maj 15, 2007 13:41
Wystarczy spojrzec na sygnaturke
Dzieki thef
A to ile dni jestem na forum nie ma nic do rzeczy...
Ciao!!!
[ Dodano: Wto Maj 15, 2007 1:43 pm ]
Ten badziew jest jeszcze gorszy niz IRC... A zmieniony z news'a zostal tylko dlatego zeby miec jeszcze wieksza kontrole nad urzytkownikami...
Inwigilacja w V RP nie zna granic...
thef - Wto Maj 15, 2007 13:56
michau_ka napisał/a: | Wystarczy spojrzec na sygnaturke |
No tak, ale pamiętaj, że sygnatury nie widać w temacie, a część osób wchodzi w temat tylko gdy dotyczy on ich modelu.
PS> Nie ma się co denerwować, wszyscy tu są chętni do pomocy i bardzo życzliwi, ale jakieś reguły muszą obowiązywać, bo szybko zrobiłby się bałagan, a poza tym zawsze to ułatwia wyszukiwanie konkretnych tematów. Ostrzeżenia nie są batem na "userów", mają tylko nas troszkę zdyscyplinować dla naszego ogólnego dobra . Miłego dnia zatem i owocnego korzystania z forum, które jest na pewno o niebo lepszym rozwiązaniem w szukaniu pomocy, niż IRC. Pomyśl, jak prosto byłoby się zgubić, gdyby wszyscy jednocześnie się przekrzykiwali na IRC. Prywatne rozmowy też nie pomogłyby za bardzo, bo nie wszyscy są jednocześnie on-line. A tak, zgłaszasz problem, ludzie go czytają i odpisują jak tylko mogą jakoś pomóc. Auta mamy z duszą, więc sami też ją miejmy
Paul - Wto Maj 15, 2007 13:58
thef napisał/a: | Auta mamy z duszą, więc sami też ją miejmy |
To się nadaje na motto Forum
@Piter34, co Ty na to
Sorry za OT
Brt - Wto Maj 15, 2007 14:14
thef napisał/a: | No tak, ale pamiętaj, że sygnatury nie widać w temacie, a część osób wchodzi w temat tylko gdy dotyczy on ich modelu. |
Wyprzedziłeś mnie
michau_ka - Wto Maj 15, 2007 14:41
dla mnie samochod jest przedmiotem do poruszania sie, tanio szybko i solidnie. THNX za pomoc i naraska
thef - Wto Maj 15, 2007 14:45
michau_ka napisał/a: | dla mnie samochod jest przedmiotem do poruszania sie, tanio szybko i solidnie. THNX za pomoc i naraska |
Jak będziesz go w ten sposób traktował, to się może odwdzięczyć różnymi kuriozalnymi przypadłościami
wolarz - Wto Maj 15, 2007 14:53
Miałem je w Golfie MkI
Nie polecam - sprawdziły się, auto utwardziło się ale nie tędy droga
[ Dodano: Wto Maj 15, 2007 3:54 pm ]
A do Roverka to nawet bym się nie odważył
astrolot - Wto Maj 15, 2007 22:10
co do tych gum, to przerabialem temat pare lat wstecz w astrze fce, one generalnie maja miekkie zawieszenie z przodu. Tak samo wymienilem sprezyny z mysla, ze pomoze, nie pomoglo.
zalozylem po 2 sztuki na strone i pomoglo.
ale dzieki temu skrocila sie dlugosc pracy sprezyny, co bylo odczuwalne na duzych wybojach i przy gwaltownym hamowaniu.
ale cos, za cos. Ja dzieki temu moglem wjezdzac do garazu
|
|