Zobacz temat - [R75] Zmieniarka CD

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Zmieniarka CD

remik36 - Wto Maj 22, 2007 18:02
Temat postu: [R75] Zmieniarka CD
Witam
W moim roverze posiadam radioodtwarzacz kasetowy, a chciałbym zamontować sobie zmieniarkę cd, prosze powiedzieć czy zmieniarka musi być jakas konkretna pod "rovera"
czy może być to dowolnej firmy.
Sprawa druga, jak sprawdzić jakiej firmy sprzęt audio posiadam, bo z tego co wiem to były montowane philipsy i harman kardon.
Sprzęt w moim aucie nie brzmi najlepiej, myśle że brakuje mu wzmacniacza
Moze jakiś zaproponujecie.

z góry dzięki za odpowiedż
pozdrawiam

ENU - Wto Maj 22, 2007 21:47

Witam

Konkretnie to były instalowane zmieniarki Alpina np. XQE 100430 jest to 1 z czterech modeli instalowany w R75.Wyjscie w radiu jest na prostokatną wtyczke.Model radia mozna okreslic na podstawie instrukcji samochodowej.

Sam poszukuje zmieniarki do R75 i nie jest to takie łatwe oczywiscie poza allegro.Samo znalezienie schematu podłaczenia graniczy z cudem. :grin:

remik36 - Sro Maj 23, 2007 07:28

Dzieki za odpowiedź.
Masz może namiar kto moze mieć taką zmieniarę ?

Doleslaw - Sro Maj 23, 2007 11:15

ENU napisał/a:
Samo znalezienie schematu podłaczenia graniczy z cudem.

Jest w RAVE :wink:

Marian_K - Sro Maj 23, 2007 11:26

O sprzęcie audio było tu:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=12448

a o typach zmieniarek tu:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=13446

Schematy, jak zauważył 'Doleslaw' są w RAVE.

Pozdrawiam!

Rowan - Sob Maj 26, 2007 10:36

A jakiej firmy bylo radio w wersji CD32 ? :?:
soulz - Pon Maj 28, 2007 17:50

CD32 to Blaupunkt, a zmieniarka do Rovera musi obsługiwać K-bus albo podłączenia poprzez konwerter, np z oferty www.connects2.com
Olo12 - Czw Maj 31, 2007 10:30

Ja w swoim ROVERKU 75 CTD z 2000 r. mam radio philips ( również nie mam zmieniarki) i czy nie można zastosować zmieniarki philipsa?
soulz - Pią Cze 01, 2007 12:37

na początku też tak myślałem ale okazuje się, że jednak nic z tego nie wyjdzie. wyczytałem gdzieś na formu.mg-rover.org że ktoś kupił zmieniarkę philipsa rc026 i nie działała. :(
Olo12 - Pon Cze 04, 2007 07:36

W takim wypadku jaki konkretny model trzeba kupić by działał? powyżej jest odsyłacz do jakiejś strony ale jest to po angielsku( jestem w Polsce) i uważam, że ta strona jest po to by bardzo prosto pomagać a nie kierować po całym internetowym szlaku.
Czyli moje Pytanie co konkretnie miłbym kupić by działało?