Zobacz temat - [R75] Problem z prędkościomierzem i kontrolka ABS

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z prędkościomierzem i kontrolka ABS

Loo - Pon Maj 28, 2007 13:01
Temat postu: [R75] Problem z prędkościomierzem i kontrolka ABS
Witam

Jadac samochodem nagle zauwazylem, ze przestal dzialac predkosciomierz, zapalila sie kontrolka od ABS i wariuje wskaznik poziomu paliwa. Co moze byc przyczyna? Czy jest moze jakis przewod przy kole, ktory ma wplyw na dzialanie ABS i predkosciomierza? Bo byc moze sie urwal? a jesli nie to gdzie szukac przyczyny? z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam

Loo

sTERYD - Pon Maj 28, 2007 13:05

właśnie przed chwilką wyraziłem podziw dla koleżanki Jolci za rozwiązanie tego samego problemu u niej :) ewidentnie czujnik ABS
patrz przedostatni post tutaj:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=16382

no teraz to już nie jest przedostatni ;)

Jolcia - Pon Maj 28, 2007 13:07

wlasnie przed chwila opisalam ten problem... mialam identycznie.... czujnik ABS..... przod...
u mnie to byla prawa strona
pozdrowka Jola

Marian_K - Pon Maj 28, 2007 13:20

Jolcia napisał/a:
- bo tylko prawe czujnik są brane pod uwagę przy obliczaniu prędkości :wink:

Pozdrawiam!

Loo - Pon Maj 28, 2007 15:47

Jolcia napisał/a:
wlasnie przed chwila opisalam ten problem... mialam identycznie.... czujnik ABS..... przod...
pozdrowka Jola

Jolcia miala racje, ze to czujnik ABS. Tylko, ze umnie na szczescie nie byl to nie sprawny czujnik, tylko przewody, ktore byly przyczepione do nadkola na zatrzask polyzowaly sie i obsunely. Musial wcisnac sie gdzie w okolicach sprezyny i zostal przygnieciony, najwidoczniej zrobilo sie zwarcie. Po "owinieciu" tasma izolacyjna wssytko wrocilo do normy :) pozdrawiam i dzieki za pomoc

sTERYD - Pon Maj 28, 2007 16:03

to teraz kicha.... :cry:
nie ma opcji "pomogła"
całe forum popsute :cry:

Brt - Pon Maj 28, 2007 17:26

Cytat:
nie ma opcji "pomogła"

:lol: :lol: Pewnie jakiś męski szowinista to forum tworzył :D