|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z prędkościomierzem i kontrolka ABS
Loo - Pon Maj 28, 2007 13:01 Temat postu: [R75] Problem z prędkościomierzem i kontrolka ABS Witam
Jadac samochodem nagle zauwazylem, ze przestal dzialac predkosciomierz, zapalila sie kontrolka od ABS i wariuje wskaznik poziomu paliwa. Co moze byc przyczyna? Czy jest moze jakis przewod przy kole, ktory ma wplyw na dzialanie ABS i predkosciomierza? Bo byc moze sie urwal? a jesli nie to gdzie szukac przyczyny? z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam
Loo
sTERYD - Pon Maj 28, 2007 13:05
właśnie przed chwilką wyraziłem podziw dla koleżanki Jolci za rozwiązanie tego samego problemu u niej ewidentnie czujnik ABS
patrz przedostatni post tutaj:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=16382
no teraz to już nie jest przedostatni
Jolcia - Pon Maj 28, 2007 13:07
wlasnie przed chwila opisalam ten problem... mialam identycznie.... czujnik ABS..... przod...
u mnie to byla prawa strona
pozdrowka Jola
Marian_K - Pon Maj 28, 2007 13:20
Jolcia napisał/a: | u mnie to byla prawa strona | - bo tylko prawe czujnik są brane pod uwagę przy obliczaniu prędkości
Pozdrawiam!
Loo - Pon Maj 28, 2007 15:47
Jolcia napisał/a: | wlasnie przed chwila opisalam ten problem... mialam identycznie.... czujnik ABS..... przod...
u mnie to byla prawa strona
pozdrowka Jola |
Jolcia miala racje, ze to czujnik ABS. Tylko, ze umnie na szczescie nie byl to nie sprawny czujnik, tylko przewody, ktore byly przyczepione do nadkola na zatrzask polyzowaly sie i obsunely. Musial wcisnac sie gdzie w okolicach sprezyny i zostal przygnieciony, najwidoczniej zrobilo sie zwarcie. Po "owinieciu" tasma izolacyjna wssytko wrocilo do normy pozdrawiam i dzieki za pomoc
sTERYD - Pon Maj 28, 2007 16:03
to teraz kicha....
nie ma opcji "pomogła"
całe forum popsute
Brt - Pon Maj 28, 2007 17:26
Cytat: | nie ma opcji "pomogła" |
Pewnie jakiś męski szowinista to forum tworzył
|
|