|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Wymiana komputera a immo.....
dudi30 - Pon Maj 28, 2007 21:07 Temat postu: [R414] Wymiana komputera a immo..... Witam, proszę o radę wszystkich zorientowanych w temacie. Muszę wymienić komputer w swoim R i jest jeden problem bo nie mam oryginalnych nr gdyż mój dotychczasowy komputer był nieoryginlany (poldkowy). Mechanik powiedziałmi ze aby działał immo bez zadnych przestrajań musiałbym mieć te nr i możemy dopasować odpoweidni komp gdyz on posiada kilka używanych. Czy jest to mozliwe bo w takim wypadku mógłbym otworzyć każdy Rover któy ma komp o takich samych nr ....... a może to główny sterownik immo za to odpowiada a komp tylko to przetwarza...... czy może jednak wymienic cały zestaw czyli komp, imme oraz pilot ale to juz większy wydatek. Czy jest możliwość że jak trafie na odpod\wiednie nr to nei bede musiał przekodowywaćpilota i immo bezie działac jak nalezy?
piter34 - Pon Maj 28, 2007 22:21
Wg mojej wiedzy zakładając inny komp (o innych numerach niż oryginalny), może on mieć problem z komunikacją z centralką alarmu.
krzych1 - Pon Maj 28, 2007 22:25
Witam.
dudi30 napisał/a: | proszę o radę wszystkich zorientowanych w temacie. |
Jeżeli bardzo ci się śpieszy, to zagadaj np. na PW z forumowiczem PHJOWI, zdaje się, że on się w tym powinien orientować.
PHJOWI - Pon Maj 28, 2007 22:45
pytanie jest czy ty wogóle masz immo , jeśli masz inny komp to musiałeś mieć usunięte immo, gdyż poldek nie ma immo. Podaj wiecej danych czy działał tobie pilot , czy migała dioda.
henryk - Wto Maj 29, 2007 00:02
Witam,
PHJOWI napisał/a: | poldek nie ma immo |
miałem poldka co prawda 1.6 GSI a nie z silnikiem R i miał immo, a nawet klucz matkę w razie potrzeby.
piter34 - Wto Maj 29, 2007 08:26
henryk_w napisał/a: | miałem poldka co prawda 1.6 GSI |
A to już chyba był Polonez Caro Plus, prawda?
W Plusach silnik ROVERkowy był oznaczany dumnie 1.4 GTI 16V i domniemam w takim razie, że tam było immo seryjnie (albo przynajmniej jako opcja)
AndrewS - Wto Maj 29, 2007 08:58
piter34 napisał/a: | domniemam w takim razie, że tam było immo seryjnie (albo przynajmniej jako opcja) |
w poldoroverze plusie jest komp MKC 103210 w zadnym poldku z silnikiem rovera nie bylo immo fabrycznego, nawet w opcji
dudi30 - Wto Maj 29, 2007 09:16
pilot działa, diody migają też wszystk ojest jak należy
7Tomi - Wto Maj 29, 2007 17:44
Co do wymiany komputera to jesli wszystko masz tak jak było bez kombinacji moim zdaniem powinno sie założyć kały komplet - komputer + centarla alarmu + piloty od jednego auta.
W R214 padnięty był komputer i po wymianie samego komputera nie można było zapalić samochodu. Po założeniu centaralki alarmu i użyciu pilotów od tego samego auta co komuter i centalka auto zapaliło bez problemu.
|
|