|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 214]Wentylator?
walek85 - Czw Maj 31, 2007 15:46 Temat postu: [R 214]Wentylator? Witam od 1tygodnia jestem posiadaczem auta marki Rover 214si r 1997! mam taki mały problem:( była robiona przy nim uszczelka głowicy:( nie załańcza sie wentylator ogólnie działa był sprawdzany na styk i wszytsko sie łądnie załańcza! temperature pokazuje przy środku tak jakby nic sie nie działo a jednak sie grzeje:( Wydaje mi sie ze mo że to być czujnik tem.wody bo skoro pokazuje dobra temp. a sie grzeje? może wykazuje cały czas omyslnie tem. i nie załancza POMOCY!!!!!
Walek85
[ Dodano: Czw Maj 31, 2007 4:47 pm ]
Brt: Przeczytaj zasady pisania tematów i opisz model auta w temacie
mmaniek - Czw Maj 31, 2007 17:33
Przeczytaj zasady pisania tematów i opisz model w temacie, bo będzie bura
Sprawdziłeś czy w okolicy czujnika temperatury załączającego wentylator też jest "ciepło"? Może układ jest niewłaściwie odpowietrzony.
sTERYD - Czw Maj 31, 2007 18:59
walek85 napisał/a: | Wentylator? |
tak wentylator
po pierwsze za włączanie wentylatora odpowiada inny czujnik niż za pokazywanie temperatury silnika na desce i tamten może być walnięty (ten od wentylatora powinien być w chłodnicy)
po drugie popraw temat
po trzecie:
walek85 napisał/a: | POMOCY!!!!! |
domyślamy się że potrzebujesz pomocy, pewnie w przeciwnym wypadku byś nie napisał
P.S. załĄcza
ADAM1 - Czw Maj 31, 2007 19:41
sTERYD napisał/a: | po pierwsze za włączanie wentylatora odpowiada inny czujnik niż za pokazywanie temperatury |
Wentylatorem steruje ECU
Radzilbym sprawdzic kody bledow
sTERYD - Czw Maj 31, 2007 19:47
ADAM1 napisał/a: | Wentylatorem steruje ECU |
tak ale dzięki sygnałowi z czujnika w chłodnicy, a nie tego, który pokazuje temperaturę
przepraszam następnym razem będe się wyrażał bardziej precyzyjnie
ADAM1 napisał/a: | Radzilbym sprawdzic kody bledow |
no niestety to nie R600 w przypadku R214 Si do tego będzie potrzebny testbook
ADAM1 - Czw Maj 31, 2007 19:52
sTERYD napisał/a: | tak ale dzięki sygnałowi z czujnika w chłodnicy, a nie tego, który pokazuje temperaturę |
To zapomnialem dopisac
sTERYD napisał/a: | no niestety to nie R600 w przypadku R214 Si do tego będzie potrzebny testbook |
Tak i tu sie sprawy zaczynaja komplikowac.
Najlepiej byloby podmienic czujnik i wentylator(osobno oczywiscie) od jakiegos kolegi, tak na prube
sTERYD - Czw Maj 31, 2007 19:58
ADAM1 napisał/a: | Najlepiej byloby podmienic czujnik i wentylator(osobno oczywiscie) od jakiegos kolegi, tak na prube |
myślę że nie ma co przesadzać
kolega napisał, że na krótko mu działa więc wentylator raczej ok, zatem wystarczy sprawdzić czujnik
|
|