Zobacz temat - [all] Jaki środek do wypełnienia ubytków koloru i lakieru?

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [all] Jaki środek do wypełnienia ubytków koloru i lakieru?

piezu - Pon Cze 04, 2007 11:24
Temat postu: [all] Jaki środek do wypełnienia ubytków koloru i lakieru?
Witam,
wszelkie otarcia, zadrapania (dzierkujemy mlodym chlopcom z kluczami) pekniecia farby, lakieru - czym to likwidowac?
Swego czasu miałem paste PLASTMAL ktora rozcieralo sie wokol rysy na lakierze i rewelacyjnie wypelniala ubytek, niemal niewidocznie...
mozecie cos polecic? z gory dziekuje!!

piter34: retusz tematu

damian_kaminski - Pon Cze 04, 2007 13:22

ja polecam TEMPO firmy K2 :smile: sam uzywalem do zatarcia malych przetarc a koledze polecilem do zatarcia wlasnie rysy po "zagubionym" kluczu i tez sobie chwalil :mrgreen:
drooid - Pon Cze 04, 2007 14:05

Próbowałem tych wynalazków w postaci past na rysy po kluczu (gwoździu?). Nic z tego. Głębszych rys nie pokryje. Pytałem dwóch lakierników - tylko malowanie - 250 za element (a mam 3!! :sad: )
giewu - Pon Cze 04, 2007 14:16

ja podobnie jak drooid stosowałem kilka różnych środków (ztcp: Tempo, Automax) i doszedłem do wniosku, że są one idealne na naprawdę malutkie i płytkie ryski .... niestety głębsze zadrapania pozostaje jedynie oddać w ręce lakiernika (wypełnienie ubytków, podkład, lakier, polerka) co w niedalekim czasie mam zamiar uczynić
damian_kaminski - Pon Cze 04, 2007 16:32

to o takich otarciach mowie wlasnie, na glebokie rysy do metalu to tylko i wylacznie malowanie albo zaprawka... :???:

[ Dodano: Pon Cze 04, 2007 5:37 pm ]
pardom za te zbedne powtorki ale dam sobie reke uciac a nawet dwie ze net sie zawiesil i nie chodzil a ja klikalem "wyslij", "wyslij", "wyslij" i nie wysylalo... :neutral: mam nadzieje ze ktos to usunie :roll:

Szymon - Pon Cze 04, 2007 20:44

Damian Kamiński napisał/a:
pardom za te zbedne powtorki ale dam sobie reke uciac a nawet dwie ze net sie zawiesil i nie chodzil a ja klikalem "wyslij", "wyslij", "wyslij" i nie wysylalo... :neutral: mam nadzieje ze ktos to usunie :roll:

usunąć możesz je sam :wink:
a swoją drogą to będę się musiał pobawić w polerkę, bo mam parę rys i trzeba je będzie usunąć...

drooid - Wto Cze 05, 2007 09:46

giewu napisał/a:
co w niedalekim czasie mam zamiar uczynić

Jak znajdziesz lakiernika tańszego niż 250 za element - daj znać :)

giewu - Wto Cze 05, 2007 10:17

już znalazłem ... u mnie robi tylko cały tylny zderzak (poniemieckie obtarcia) na gotowo za 150 zł, przynajmniej tak się wstępnie umówiliśmy... na razie czekam na kontakt z jego strony, bo ma w cholerę roboty ... co z tego wyniknie i czy faktycznie w takiej kwocie to się zamknie napiszę mam nadzieję za całkiem niedługo ;)