Zobacz temat - CB

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - CB

Marti - Sro Cze 06, 2007 22:13
Temat postu: CB
A gdzie się mówi o CB ?
Brt - Sro Cze 06, 2007 22:15

www.cb-radio.pl :D
A jak masz na mysli podłączenie i umieszczenie to chyba na offtopicu najlepiej ;)

Marti - Sro Cze 06, 2007 22:28

Jestem na etapie zakupu. Rozwazam TTI 880 lub Uniden. Ale znalazłem info, że sprzedaż Unidena jest zakazana.
walkie - Sro Cze 06, 2007 22:30

Teoretycznie tak, praktycznie z reszta tez. Ale jesli kupisz radio bez faktury to homologacje mozesz sobie z netu wydrukowac.
Ja Polecam wlasnie Unidena 520XL.

Brt - Sro Cze 06, 2007 22:55

Ja dziś trochę przeglądnąłem wyżej wspomniane forum i jeśli kupię, to właśnie Unidena 520 ;) Widziałem u Walkie i Emesa i podobuje mi się ;) TTi880 ma Paul i ZTCW też jest zadowolony :D Z wyglądu najbardziej mi sie widzi Cobra 19 (wyświetlacz i bursztynowe podświetlenie), ale podobno trafiają sie walnięte egzemplarze i jest problem z dobrym dostrojeniem. Tak więc wg mnie i nie tylko Uniden jest debest ;)

[ Dodano: Sro Cze 06, 2007 11:57 pm ]
PS. Przerzucę ten wątek do OT ;)

BubuZR - Sro Cze 06, 2007 23:46

Jak już to Uniden albo President, Unideny owszem straciły homologację, ale nie wszystkie, a poza tym jeszcze gdzieniegdzie można znaleźć jakieś zalegające w sklepach egzemplarze z oryginalnymi homologacjami.
AndrewS - Czw Cze 07, 2007 00:07

cus mi sie zdaje ze temat CB to byl na naszym forum, polecam uzyc szukajki
emes - Czw Cze 07, 2007 12:32

Marti napisał/a:
A gdzie się mówi o CB ?

Zobacz tutaj, w tym temacie była już prowadzona dyskusja o CB radiu.

Polecam Uniden 520XL. Kupowałem go całkiem niedawno, ale ZTCW to są dostępne tylko na allegro.

Kalah - Czw Cze 07, 2007 12:36

Ja mam Unidena 520XL z homologacja i dobrze sie sprawuje, polecam unidena jak nie masz kasy na presidenta. A i pamietaj ze radio nie pomoze jak antena bedzie kiepska. Pozdrawiam.
Paul - Czw Cze 07, 2007 12:46

Jam mam TTI 880 + Hustler IC100 i jestem b. zadowolony.
Wymiarowo jest niestety większy od Unidena, ale funkcjonalnie bardziej wypasiony.
Co do legalności U520: ZTCW nie można ich sprzedawać (nie tylko w sklepach, ale między userami też). Używanie jeszcze zakazane nie jest ale np. policja może zarekwirować podejrzane radio do badania.

emes - Czw Cze 07, 2007 13:02

Paul napisał/a:
Używanie jeszcze zakazane nie jest ale np. policja może zarekwirować podejrzane radio do badania

Ale po to masz CB radio, żeby Cię nie zatrzymali :-)

Paul - Czw Cze 07, 2007 13:18

emes napisał/a:
Ale po to masz CB radio, żeby Cię nie zatrzymali

No, niekoniecznie ;)
Chcę wiedzieć, co się na drodze dzieje. Jasne, że na radar złapać się nie dam, ale do zwykłej kontroli zawsze Cię mogą zatrzymać. Przecież nie będę jeździł objazdami "bo gdzieś stoją" :D
Poza tym, nie było chyba przypadku, żeby komuś faktycznie radio zabrali.

emes - Czw Cze 07, 2007 13:21

Paul napisał/a:
do zwykłej kontroli zawsze Cię mogą zatrzymać

Moim zdaniem raczej by im się nie chciało zatrzymywać Cię i nic na tym nie zarobić :-)

Paul napisał/a:
Poza tym, nie było chyba przypadku, żeby komuś faktycznie radio zabrali

Nie słyszałem o tym.

maciej - Sob Cze 09, 2007 15:32

Paul napisał/a:
ZTCW nie można ich sprzedawać (nie tylko w sklepach, ale między userami też).

Z tego co ja wiem, to UKE wydał "zakaz wprowadzania do obrotu" - dotyczy tylko nowych, importowanych egzemplarzy.
Ja mogę mojego sprzedać innej osobie.