|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Gaśnie przy włączonej klimie
chrupol - Nie Cze 10, 2007 15:08 Temat postu: [R420] Gaśnie przy włączonej klimie Witam
Ostatnio w okazji upalnej pogody wlaczam klime
przy ruszaniu z 1 biegu niekiedy zdarza sie, ze auto gasnie
Chyba jest problem z obrotami bo najwidoczniej jakis element nie podnosi obrotow silnika przy wlaczonej klimie
co to dokladnie moze byc i jak to mozna naprawic ?
Rover 420 Sdi (rok 1997)
Brt: retusz tematu
String - Nie Cze 10, 2007 22:35
a klima (sprężarka) w ogóle Ci działa? bo generalnie po włączeniu klimy powinny Ci się na wolnych obrotach podnieść te właśnie obroty. (po Polskiemu napisane heheh)
chrupol - Nie Cze 10, 2007 22:42
jednak nie mam SDi a Si
znaczy sie klima jest wyposazona w dodatkowy element jak sprezarka
Brt - Nie Cze 10, 2007 22:46
Jak poszukaszu wujka googla, to znajdziesz opis budowy i zasady daiałania klimy Spręzarka jest podstawowym elementem każdej klimatyzacji.
Klimatyzacja dość mocno obciąża silnik i całkiem możliwe ,ze jest różnica w ruszaniu z i bez włączonej klimy.
String - Nie Cze 10, 2007 22:55
U mnie jest i to wyraźna. Przy załączonej klimie (ON ) muszę dać więcej gazu niż na wyłączonej (OFF ).
A dziś znów współczułem na skrzyżowaniach wszystkim tym, którzy wisieli na oknach łapiąc z trudem powietrze. Nie ma to jak sprawna klimka - mniód
Wracając do tematu hmmmm..... chrupol - czy aby na pewno masz klimę w samochodzie? Bo to że masz przycisk "A/C" nie znaczy że ją masz pod maską
chrupol - Nie Cze 10, 2007 23:12
przeciez chlodno w aucie to co mam nie miec
zdzich44 - Pon Cze 11, 2007 08:14
Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że padające sprzęgło klimatyzacji może się objawiać gaśnięciem auta.
|
|