|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 Si. 97r] włącznik klimatyzacji
Tigernp - Nie Cze 10, 2007 18:28 Temat postu: [R214 Si. 97r] włącznik klimatyzacji Witam. Od wczoraj przestała mi świecić żarówka przy włączniku klimatyzacji. Próbowałem rozebrać wyłacznik ale nie wiem za bardzo jak. Czy on się w ogóle rozbiera?. Czy trzeba kupić nowy włacznik/wyłącznik?
Ant - Nie Cze 10, 2007 18:40 Temat postu: Re: [R214 Si. 97r] włącznik klimatyzacji
Tigernp napisał/a: | Witam. Od wczoraj przestała mi świecić żarówka przy włączniku klimatyzacji. Próbowałem rozebrać wyłacznik ale nie wiem za bardzo jak. Czy on się w ogóle rozbiera?. Czy trzeba kupić nowy włacznik/wyłącznik? |
trzeba go wydłubać (tzn wyciągnąc do przodu) i od spodu zobaczysz malutką żarówkę (a własciwie to dwie jedną do podświetlenia a drugą do sygnalizacji włączenia
Paul - Nie Cze 10, 2007 19:23
A jesteś pewien, że to żarówka? Klima działa? Jeżeli nawiew masz na 0, to kontrolka od klimy też nie zaświeci
Ale jak klima jest ok, to tak jak pisał Ant - wymiana żarówki
Tigernp - Nie Cze 10, 2007 20:39 Temat postu: [R214 Si. 97r] włącznik klimatyzacji Tak. Klimatyzacja działa bez zarzutu. Tylko że żarówka się nie pali. Dzieki wskazówkom udało mi się wymontować 2 żarówki i widać po niż że są przepalone. Mam pytanie czy wie ktoś gdzie kupić takie żarówki lub jaki one mają symbol?
Ant - Nie Cze 10, 2007 20:42 Temat postu: Re: [R214 Si. 97r] włącznik klimatyzacji
Tigernp napisał/a: | Tak. Klimatyzacja działa bez zarzutu. Tylko że żarówka się nie pali. Dzieki wskazówkom udało mi się wymontować 2 żarówki i widać po niż że są przepalone. Mam pytanie czy wie ktoś gdzie kupić takie żarówki lub jaki one mają symbol? |
hmmm pewnie sa 12V
ale są mniejsze od tych 1W używanych do podświetlenia np radia samochodowego lub deski w Krakowie dobrym miejscem do poszukiwań takich żarówek jest giełda elektroniczna
Brt - Nie Cze 10, 2007 20:42
Weź te co masz, idż do jakiegoś elektronicznego lub motoryzacyjnego i tam cos przypasujesz. Najlepsza metoda.
Paul - Nie Cze 10, 2007 21:18
Brt napisał/a: | Weź te co masz, idż do jakiegoś elektronicznego lub motoryzacyjnego i tam cos przypasujesz. Najlepsza metoda. |
W motoryzacyjnym to raczej tylko oczy zrobią , ale w elektronicznym to już na bank dostaniesz. Najwyżej kolor inny będzie. Ja założyłem białe zamiast pomarańczowych i jest cool
Maciek321 - Nie Cze 10, 2007 21:35
Paul napisał/a: | Najwyżej kolor inny będzie. Ja założyłem białe zamiast pomarańczowych i jest cool |
A ja powymienialem wszystkie pomaranczowe na niebieskie LED'y z rezystorami.
Ant - Nie Cze 10, 2007 23:06
Paul napisał/a: | Brt napisał/a: | Weź te co masz, idż do jakiegoś elektronicznego lub motoryzacyjnego i tam cos przypasujesz. Najlepsza metoda. |
W motoryzacyjnym to raczej tylko oczy zrobią , ale w elektronicznym to już na bank dostaniesz. Najwyżej kolor inny będzie. Ja założyłem białe zamiast pomarańczowych i jest cool |
kolorek będzie ten sam bo sobie ściągnie gumki ze starych żarówek i założy na te bezbarwne które kupi
marthinez - Pon Cze 11, 2007 06:55
A symbol żaróweczki to zapewne T5.
AndrewS - Pon Cze 11, 2007 08:03
u mnie w kanciaku tam jest zielona dioda i swieci sie po wlaczeniu zaplonu
Sachar - Pon Cze 11, 2007 08:16
Miałem ten sam problem - przycisk przestał świecić a klima nadal działała. Jakos nie mogłem się zebrać, żeby zrobić z tym porządek i nagle po tygodniu zaczął świecić się jak trzeba i działa już ponad miesiąc bez problemów. Poczekaj, może Tobie też się sam naprawi
|
|