|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [ROVER 214 Si 97r]uszczelka (simerig) wału korbowego z przod
MAXx - Pon Cze 11, 2007 15:24 Temat postu: [ROVER 214 Si 97r]uszczelka (simerig) wału korbowego z przod Od jakiego czasu zaczyna mi kapac olej wlasnie z walu korbowego (rozrzadu), chcialbym to naprawic tylko nigdzie nie moge dostac uszczelki(simerigu) wału korbowego z przodu. Jesli ktos wie gdzie mozna kupic i jakie ma wymiary bo wtedy moze bym wybral podobny i wymienil. Goraco prosze o jakas podpowiedz. Pozdrawiam
giewu - Pon Cze 11, 2007 16:59
MAXx napisał/a: | nigdzie nie moge dostac uszczelki(simerigu) wału korbowego z przodu |
ciekaw jestem co to jest ?
sTERYD - Pon Cze 11, 2007 17:29
MAXx napisał/a: | kapac olej wlasnie z walu korbowego (rozrzadu) |
to z wału korbowego czy z wałka rozrządu męska decyzja
MAXx - Pon Cze 11, 2007 17:35
walka rozrzadu
[ Dodano: Pon Cze 11, 2007 6:37 pm ]
wymienilem na gorze w rozrzadzie 2 simeringi, ale jeszcze kapie mi z tego nizej za glowica.
sTERYD - Pon Cze 11, 2007 23:33
MAXx napisał/a: | wymienilem na gorze w rozrzadzie 2 simeringi, ale jeszcze kapie mi z tego nizej za glowica. |
w sensie z pompy wody, czy jest tam jeszcze coś innego
Senn - Czw Cze 14, 2007 07:31
Kolego MAXx, niezle mieszasz W silniku K masz 4 uszczelniacze walkow po dwa na jeden, oraz dwa uszczelniacze walu korbowego. Wiecej miejsc z elementami obrotowymi z ktorych moze wydostawac sie olej nie ma. Tak jak koledzy wspomnieli jest jeszcze pompa wody, ale mowisz o oleju wiec odpada. O ile chodzi o uszczelniacze walkow to nie ma najmniejszego problemu zeby je dostac. Uszczelniacz tylny walu korbowego niedawno kupowalem i kosztowal 43zl. Przedni podobno jest sporo drozszy, ale nie wiem czy to nie plotka. Najlepiej jak go wymontujesz i podejdz do sklepu z lozyskami itp. Z reguly sa to partsy znormalizowane wiec powienes dobrac.
piter34 - Czw Cze 14, 2007 11:04
Senn napisał/a: | Wiecej miejsc z elementami obrotowymi z ktorych moze wydostawac sie olej nie ma |
A wał korbowy?
Brt - Czw Cze 14, 2007 11:37
Senn napisał/a: | W silniku K masz 4 uszczelniacze walkow po dwa na jeden, oraz dwa uszczelniacze walu korbowego. |
piter34 napisał/a: | A wał korbowy? |
Czytamy wnikliwie i ze zrozumieniem
|
|