Zobacz temat - [25 1.4 R2000]

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [25 1.4 R2000]

Jarkow - Sob Cze 16, 2007 12:06
Temat postu: [25 1.4 R2000]
Witam
Czy ktoś używał i oklejał kokpit środkowy dobrymi i sprawdzonymi okleinami samoprzylepnymi termokurczliwymi ? "imitującymi" Carbon

Te z allegro mają bardzo wątpliwą jakość chęć mało kosztują ??
Może ktoś coś polecić

Chętnie okleiłbym środkowy kokpit, klapę schowka, na boczkach uchwyty i ramkę licznika, ale są to w naszych Roverkach elementy poza klapą schowka i uchwytami na drzwiach bardzo obłe i by je okleić trzeba bardzo dobrej folii termokurczliwej, która wytrzyma dosyć zmienne warunki panujące w samochodzie Lato zima, Czyli Folie z przeznaczeniem do samochodu a nie na reklamy

Rozan99 - Sob Cze 16, 2007 12:33

Widzę że szykuje się wiejski tuning...
Szymon - Sob Cze 16, 2007 18:09

Rozan99 napisał/a:
Widzę że szykuje się wiejski tuning...

HEHE :mrgreen:

smoku - Nie Cze 17, 2007 15:55

O gustach się nie dyskutuje,ale jak dla mnie,to też wieś-tjunink :wink: Co do strony technicznej,to nawet folia termokurczliwa na obłych krawędziach czy zagięciach może nie leżeć równo (mogą powstać takie fałdki), a podczas samego nagrzewania folii podczas jej montażu mogą postać bąble. Byłem obecny podczas zabawy z folią na tylnych lampach i stwierdziłem,że nie ma sensu...
Adrian355 - Nie Cze 17, 2007 19:09

Kolego szczeże mówiąc to daj sobie spokój chyba że chcesz żeby ludzie oglądali ci samochód przez okno i brudzili szyby paluchami pokazując co masz w środku. Jeśli chcesz zmienić coś w samochodzie to tymień dążek zmiany biegów a nie takie rozwiązania jakąś okleiną.

Ps. Wyobraź sobie tłuste paluchy poodbijane na szybach Bleeeeeeee

Jarkow - Pon Cze 18, 2007 09:15

:mrgreen: Ze spuszczoną głową powoli wycofuje swój pomysł z okleiną, bo tak druzgocąca prawda o śmieszności w/w aż boli !
Ale może jednak pomaluje (polakieruje u fachowca) środkową konsole w kolorze nadwozia
Czyli platyna
Co Koledzy na to?
:lol: :lol: :o :grin: :?:

Rozan99 - Pon Cze 18, 2007 09:50

Jarkow napisał/a:
Ale może jednak pomaluje (polakieruje u fachowca) środkową konsole w kolorze nadwozia

Może lepsze rozwiązanie niż oklajanie karbonem ale ja nie jestem za tym. Osobiście ine lubię gdy wewnątrz auta jest coś pomalowane farbą. Wygląda to sztucznie, niemiło i śmiesznie.
Jak już tak bardzo chcesz coś upięknić w środku to załóż sobie alu ramki na zegary i pokrętła w konsoli bo to naprawdę wygląda ładnie.

piter34 - Pon Cze 18, 2007 16:12

Adrian355 napisał/a:
Ps. Wyobraź sobie tłuste paluchy poodbijane na szybach Bleeeeeeee

Popłakałem się ze śmiechu :mrgreen:

Krystek - Pon Cze 25, 2007 18:58

A są może gdzieś dostępne aluminiowe lub stricte carbonowe panele w zamian tych wszystkich "drewnianych", czy trzeba o to zadbać własnoręcznie?
Rozan99 - Pon Cze 25, 2007 22:14

Nie sądze żeby coś takiego istniało do takiego modelu. Byś musiał sam na własną rękę sobie obklejać.
Jarkow - Wto Cze 26, 2007 07:36

Cytat:
Popłakałem się ze śmiechu

Przygnieciony śmiesznością postanowiłem coś z tym zrobić :oops: :razz: :roll: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :lol: :lol:
Odwiedziłem znanego mi szpec rączkę Pana Krzysia, który to już niejedno autko skórą wykończył a teraz z żoną prowadzi małą hurtownię Tapicerską i dogadałem :roll: :grin:
Obciągniemy czarny plastikowy tunel środkowy skórą prawie czarną a właściwie bardzo bardzo ciemno czekoladową będzie pasowała do ala drewna, a jeszcze srebrne ringi na pokrętła i na liczniki (czekam tylko na wolną chwile Pana K, bo tą sztukę teraz uprawia tylko w wolnych chwilach a wraz ze skórą to zawołał 150zł )i już szykuję szmatkę aby szyby czyścić od palufuf oglądaczy podziwiaczy :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!:
A fotki będą a a będą jak zrobione będzie :!: :!: :!:

Ant - Sro Cze 27, 2007 21:39

Rozan99 napisał/a:
Jarkow napisał/a:

Może lepsze rozwiązanie niż oklajanie karbonem ale ja nie jestem za tym. Osobiście ine lubię gdy wewnątrz auta jest coś pomalowane farbą. Wygląda to sztucznie, niemiło i śmiesznie.
Jak już tak bardzo chcesz coś upięknić w środku to załóż sobie alu ramki na zegary i pokrętła w konsoli bo to naprawdę wygląda ładnie.

no nawet bardzo ładnie...