Zobacz temat - wczasy

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - wczasy

tolik - Sro Cze 20, 2007 21:02
Temat postu: wczasy
Wybieram sie w nie dziele na wczasy do Miedzywodzia niedaleko Miedzyzdrojów. Ciekawy jestem czy z miasteczka Wolin uda mi się w miąre przyzwoicie tam dojechac czy lepiej je chać do Kamienia Pomorskiego- może któryś z roverkowiczów doradzi ? :shock:
Viniu - Czw Cze 21, 2007 12:26

Z Wolina do Międzywodzia przez Kamień ?? :shock: Tolik... z Wolina lecisz idealnie na Międzyzdroje krajową "trójką" (czyli międzynarodową E65) niedawno remontowaną... :)
tolik - Czw Cze 21, 2007 18:29
...ale to dość okrężna droga jechać przez MIedzyzdroje.Zastanawiam sie czy nie skrócic sobie ale nie przez Kamień Pomorski z Wolina tylko są tam jakieś lokalne dróżki przez wioski, za to dość blisko - no mogę sie naciąc i jechać kilkanaście km po bruku a mój roverek może mnie przekląć za coś takiego. :lol:
Viniu - Czw Cze 21, 2007 20:08

Przyjżałem się dokładniej mapie i może to faktycznie nie jest zły pomysł jechać przez Kamień :) Tak więc cofam to co powiedziałem wyżej. W każdym razie jest tak: odbijając z E65 na Kamień Pomorski jedziesz aż do Dziwnowa dość wąską drogą. Przy mijaniu się z autami trzeba czasami łapac pobocze. W sezonie ruch będzie tam dość gęsty więc bierz na to poprawkę. Poza tym miejscami jest dość pofałdowana - czasami buja. Ale już od Dziwnowa jest ładny odcinek. Jeżdżę nią co roku do Pobierowa :)

Tak więc szerokiej drogi i ladnej pogody :)

tolik - Sob Cze 23, 2007 13:22
Zdecydowanie wolę Łukecin parę kilometrów przed Pobierowem.Spokojniej tam i zaciszniej a poza tym zawarłem tam kiedyś nader interesującą znajomośc...
Viniu - Nie Cze 24, 2007 18:37

Pobierowo to poniekąt coroczna praca... moja żona jest drużynową na obozie harcerskim :)
Przemek_Docent - Pią Cze 29, 2007 14:49

Viniu napisał/a:
Pobierowo to poniekąt coroczna praca... moja żona jest drużynową na obozie harcerskim :)
Kiedy jedziesz? Ja tam będę z Żonką i psiakami 11-18.08 :)

[ Dodano: Pią Cze 29, 2007 3:51 pm ]
tolik napisał/a:
Zdecydowanie wolę Łukecin parę kilometrów przed Pobierowem.Spokojniej tam i zaciszniej a poza tym zawarłem tam kiedyś nader interesującą znajomośc...
Znasz tam może jakieś fajne domki dla 2-3 osób z psami? :)
Viniu - Pią Lip 06, 2007 08:08

Przemek_Docent napisał/a:
Kiedy jedziesz? Ja tam będę z Żonką i psiakami 11-18.08
Akurat w tym roku nie będzie nas na obozie... spodziewamy się z żonką potomstwa i w tym roku ze względu na dobro dzidziusia jesteśmy uziemieni ze wszelkimi wyjazdami (dlatego też nie było nas na zlocie ogólnopolskim)... Trochę szkoda, bo wieloletniej tradycji nie stanie się tym razem zadość...
Przemek_Docent - Pią Lip 06, 2007 08:18

Viniu napisał/a:
Przemek_Docent napisał/a:
Kiedy jedziesz? Ja tam będę z Żonką i psiakami 11-18.08
Akurat w tym roku nie będzie nas na obozie... spodziewamy się z żonką potomstwa i w tym roku ze względu na dobro dzidziusia jesteśmy uziemieni ze wszelkimi wyjazdami (dlatego też nie było nas na zlocie ogólnopolskim)... Trochę szkoda, bo wieloletniej tradycji nie stanie się tym razem zadość...
Przyczyna Waszej nieobecności na Zlocie i w Pobierowie jest ważna :) Rozumiem to :) Zatem życzę Wam powodzenia w zrealizowaniu najważniejszego tegorocznego zamierzenia! :)