|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Regulacja sprzęgła??
arrax - Nie Cze 24, 2007 20:36 Temat postu: [R600] Regulacja sprzęgła?? witam...
Chlopaki mam spory problem dzis mój tata odpalil mojego Rover'ka (stał 2,5 miecha w garazu) i pojawil sie problem mianowicie z tego co tata mi powiedzial sprzegło reaguje w ostatniej fazie 5-3 cm koncowego skoku!!! Mam pytanie czy jest mozliwosc regulacji w R600 sprzegła czy trzeba kupić nowe?
z góry dzieki za odp...
zyzio - Nie Cze 24, 2007 20:59
sprawdź czy jets płyn w zbiorniczku tym małym
ADAM1 - Pon Cze 25, 2007 17:36
arrax napisał/a: | czy trzeba kupić nowe? |
Jak by sie sprzeglo konczylo, to by ci bralo wysoko
Ja stawialbym raczej na konczacy sie wysprzeglik, lub pompke sprzeglowa
Zientas - Pon Cze 25, 2007 18:26
ADAM1 napisał/a: | Jak by sie sprzeglo konczylo, to by ci bralo wysoko |
Chyba raczej niskko - tzn. tuż po oderwaniu nogi z pozycji max. pedału.
arrax, przejrzyj jeszcze ten temat. Mi cały czas bierze nisko nawet po wymianie pompy i w sumie do dziś nie wiem o co chodzi...
A sprzęgła oczywiście się nie da wyregulować bo to jest już hydrauliczne (też szukałem linki ).
marthinez - Pon Cze 25, 2007 19:46
Zientas napisał/a: | ADAM1 napisał/a:
Jak by sie sprzeglo konczylo, to by ci bralo wysoko
Chyba raczej niskko - tzn. tuż po oderwaniu nogi z pozycji max. pedału. |
ADAM1 dobrze pisze. Bierze wysoko, czyli przy samej górze.
ossa - Wto Cze 26, 2007 00:16
właśnie o regulacji napisałem nie tu gdzie trzeba (na poście wskazanym wyżej przez zientasa) więc powtórzę tutaj: mianowicie wydaje mi sie, ze sprzeglo można wyregulować ustawiając odpowiednio objętośc pompy sprzęgła - trzeba troche poregulować śrubami przy pedale sprzęgła. Tak robił mi mechanik jak jeszcze moje sprzęgło żyło i dało się to jakoś ustawić w pewnym zakresie.
arrax - Czw Cze 28, 2007 20:34
witam....
moze dziwne pytanie ale
POMPA SPRZEGŁA = wysprzeglik
a co to sa te reperaturki
Brt - Czw Cze 28, 2007 21:00
pompa sprzęgła jest przy pedale, a wysprzęglik przy łapie sprzęgła i sąto dwie różne części. Reparaturka to komplet elementów gumowych niezbędnych do naprawy pompy, lub wysprzęglika.
arrax - Czw Cze 28, 2007 21:26
Brt, dzieki
czyli musze kupic zarówno wysprzeglik jak i pompe sprzegła? zeby cala hydraulika byla OK
pompe widzialem za 137pln u tomiego i ja kupie na dniach natomiast wysprzeglika musze poszukac albo reperaturke
mimio wszystko dzieki chlopaki
zyzio - Wto Lip 03, 2007 17:58
Wysprzęglik dostałem u toiego - co prawda do MGF, ale pasuje. Założony i sprawdzony, auto co prawda accord 2.0 TDI, ale to silnik rovera.
|
|