|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Jak zdjąć kierownicę żeby ją obszyć?
Arthurro - Sro Cze 27, 2007 15:15 Temat postu: [R600] Jak zdjąć kierownicę żeby ją obszyć? Jak w temacie, kupiłem na allegro owijkę i chcę ją założyć na kierownicę, obecna jest porwana i strasznie brzydkow wygląda. Tylko wiem że dobrze jest ściągnąć kierownicę, żeby lepiej dopasować owijkę. Więc potrzebuje wskazówek żeby się do tego zabrać, dobrze jest też wyciągnąć środek kierownicy razem z poduszką. Da się to zrobić niczego nie uszkadzając?
piter34 - Sro Cze 27, 2007 15:23
Witaj,
Szukałeś odpowiedzi w RAVE?
Arthurro - Sro Cze 27, 2007 17:18
nawet nie wiem o co z tym chodzi, nie jestem użytkownikiem który jest obyty z forami. To moje pierwsze forum z którego kożystam i to od bardzo niedawna. więc jak możesz mi powiedzieć o co z tym chodzi.
piter34 - Sro Cze 27, 2007 17:19
Ja nie wiem jak to zrobić, ale zajrzyj sobie tutaj (na samej górze).
Pobierz sobie tego RAVEa i tam będziesz miał wszystko podane na tacy.
piotr8 - Sro Cze 27, 2007 18:46
piter34, ja obszywałem nie ściągajac kierownicy.
Arthurro - Sro Cze 27, 2007 20:17
tam gdzie podałeś mi link, w tym RAVE niestety nie ma nic na interesujący mnie temat.
a PITER masz może fotke jak ci wyszło? oczywiście te poprzednie obszycie ściągałeś!
piotr8 - Sro Cze 27, 2007 20:36
Arthurro, ja nie miałem obszytej orginalnie a fotki moge jutro ci puścic.
Arthurro - Sro Cze 27, 2007 20:39
to super, wiec jak bedziesz mial to zamiesc. obejrze sobie. z gory dzieki
sTERYD - Sro Cze 27, 2007 23:31
Arthurro napisał/a: | w tym RAVE niestety nie ma nic na interesujący mnie temat. |
jak w Rave nie ma to już nigdzie nie będzie chyba że sobie ściągnąłeś nie ten co trzeba (do nowszych wersji)
szybki zerk do RAVE i tak:
Rover 600 ->Repair manual->volume2->steering->Repairs->steering wheel(with SRS)/steering wheel(without SRS)
ładna obraskowa instrukcja
mnie nie bolało
Arthurro - Czw Cze 28, 2007 08:26
być może i masz racje, tylko zwróć uwagę na to że ty jesteś klubowiczem, a ja nie. Dlatego masz dostęp do innych informacji. Chyba że mógłbyś mi jakoś pomóc.
Arthurro@o2.pl
byłbym wdzieczny
sTERYD - Czw Cze 28, 2007 09:15
Arthurro napisał/a: | być może i masz racje, tylko zwróć uwagę na to że ty jesteś klubowiczem, a ja nie. Dlatego masz dostęp do innych informacji. |
te informacje nie są zarezerwowane dla klubowiczów
gdybyś zajrzał tam gdze Ci piter34 wskazał to bys dnalazł między innymi taki linek:
http://kfilipowicz.ps.pl/ROVER/Rave.iso
łot i cała historyja
piter34 - Czw Cze 28, 2007 10:28
Arthurro napisał/a: | a PITER masz może fotke jak ci wyszło? oczywiście te poprzednie obszycie ściągałeś! |
Ja nic nie obszywałem w swoim R600.
Arthurro - Sob Lis 03, 2007 20:31
obszyłem kierownice bez ściągania jej, kupiłem owijkę i zrobiłem to sam. uważam że dość dobrze mi to wyszło, nie jest to obszycie wyglądające jak oryginał, ale dużo też od niego nie odbiega.
zamieszczam fotke
JohnnyB - Nie Lis 04, 2007 08:20
taka owijke zakladalem w 2 samochodach i nie trzeba zdejmowac kierownicy zeby dobrze to zrobic, jesli bedzies robil to sam to uwarzaj na dratwe bo lubi strasznie sie platac
Arthurro - Nie Lis 04, 2007 09:01
ja już obszyłem, ta fotka jest właśnie z mojego auta
|
|