|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Kontrolka zapięcia pasów, Airbag
jaymz - Pon Lip 02, 2007 07:33 Temat postu: [R75] Kontrolka zapięcia pasów, Airbag Witam serdecznie.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem ROVERA 75 (8xairbag chociaż już słyszałem że max w roverze to 6, klimatronic dwustrefowy, parktronic)
Zaznaczę że auto bezwypadkowe (pomiary grubości powłoki lakierniczej potwierdziły bezwypadkowość)
Chciałem zapytać o trzy sprawy:
1) Czy ROVER 75 nie ma czujnika zapięcia pasów ? (bo kontrolka niby jest, może to było jako dodatkowe wyposażenie)
2) Gdzie w kujawsko-pomorskim lub wogóle w POLSCE jest serwis rovera (chciałem kupić oryginalne dywaniki)
3) GDZIE MOŻNA ZAKUPIĆ instrukcję obsługi w języku polskim ??
Pozdrawiam
Jaymz
orson - Pon Lip 02, 2007 07:58 Temat postu: Re: [R75 2.5V6 2001] Porada
jaymz napisał/a: | Witam serdecznie.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem ROVERA 75 (8xairbag chociaż już słyszałem że max w roverze to 6, klimatronic dwustrefowy, parktronic)
Zaznaczę że auto bezwypadkowe (pomiary grubości powłoki lakierniczej potwierdziły bezwypadkowość)
Chciałem zapytać o trzy sprawy:
1) Czy ROVER 75 nie ma czujnika zapięcia pasów ? (bo kontrolka niby jest, może to było jako dodatkowe wyposażenie)
2) Gdzie w kujawsko-pomorskim lub wogóle w POLSCE jest serwis rovera (chciałem kupić oryginalne dywaniki)
3) GDZIE MOŻNA ZAKUPIĆ instrukcję obsługi w języku polskim ??
Pozdrawiam
Jaymz |
Witam
Jak sie kiedys okazalo (czasy jeszcze z grup dyskusyjnych niektore R75 mialy 8 poduch).
add.1: W 45 mamy to samo ale w sumie nie widzialem by kiedykolwiek to dzialalo - ale moze dlatego ze zawsze zapinamy pasy przed ruszeniem - sprawdze to sie odezwe
add.2: Serwisow jest pare ale jesli chcesz kupic oryginalne czesci/akcesoria to proponuje zajrzec tu: http://www.tomateam.pl/sklep/index.php
a jesli chodzi konkretnie o dywaniki to tu:
http://www.tomateam.pl/sk...akcesoria&c=795
add.3: Tutaj proponuje zagadac do innych uzytkownikow R75'ki - ktos powinien ja miec
Pozdrawiam
jaymz - Pon Lip 02, 2007 08:11
dzięki za szybką odpowiedź.
Zastanawiam się jak sprawdzić wogóle wyposażenie mojego auta (jest dużo dupereli które były niby w opcji - tak wyczytałem w necie)
Niektóre miały podgrzewanie lusterek inne podobno nie, jedne miały podgrzewane spryskiwacze szyby przedniej inne nie itd ...
Pozdrawiam
Jaymz
orson - Pon Lip 02, 2007 08:21
jaymz napisał/a: | dzięki za szybką odpowiedź.
Zastanawiam się jak sprawdzić wogóle wyposażenie mojego auta (jest dużo dupereli które były niby w opcji - tak wyczytałem w necie)
Niektóre miały podgrzewanie lusterek inne podobno nie, jedne miały podgrzewane spryskiwacze szyby przedniej inne nie itd ...
Pozdrawiam
Jaymz |
Witam
Spryskiwacze latwo sprawdzic bo procz rurki dopprowadzajacej plyn poiwnien isc kabel z elektryka do spryskiwacza. Jesli chodzi o podgrzewane lusterka to mozna to sprawdzic - u mnie w 45'ce lusterka sa pogrzewane kiedy wlaczy sie oogrzewanie w aucie (sa lekko cieple) chociaz aktualnie przy tych upalach ktore sa ciezko to spradzic.
Pozdrawiam
piter34 - Pon Lip 02, 2007 08:49
orson napisał/a: | Jak sie kiedys okazalo (czasy jeszcze z grup dyskusyjnych niektore R75 mialy 8 poduch). |
A to mnie jakoś ominęło.
Czy te 8 poduch nie dotyczy wyłącznie wersji po liftingu?
orson - Pon Lip 02, 2007 08:58
piter34 napisał/a: | orson napisał/a: | Jak sie kiedys okazalo (czasy jeszcze z grup dyskusyjnych niektore R75 mialy 8 poduch). |
A to mnie jakoś ominęło.
Czy te 8 poduch nie dotyczy wyłącznie wersji po liftingu? |
Bo widzisz piterk'u - tak jak normalnie nie bylo MG ZT 235 konnego diesel'a w seryjnej produkcji, tak NA SPECJALNE ZYCZENIE KLIENTA, byly takie wersje robione. To samo tyczy sie 6 i 8 poduszek - jesli ktos chcial i byl gotow za to zaplacic to montowali 8 nawet w wersjach przed 2004/2005.
Pozdrawiam
piter34 - Pon Lip 02, 2007 08:59
orson napisał/a: | tak jak normalnie nie bylo MG ZT 235 konnego diesel'a w seryjnej produkcji, |
Pokaż
orson - Pon Lip 02, 2007 09:03
piter34 napisał/a: | orson napisał/a: | tak jak normalnie nie bylo MG ZT 235 konnego diesel'a w seryjnej produkcji, |
Pokaż |
Ogladnij zdjecia ze zlotu - no nie wierze ze Ty sie nie przejechales ta maszyna
Pozdrawiam
Brt - Pon Lip 02, 2007 09:04
ja jej nawet dokładnie nie obejrzałem o jeździe nawet nie wspominając
orson - Pon Lip 02, 2007 09:07
Brt napisał/a: | ja jej nawet dokładnie nie obejrzałem o jeździe nawet nie wspominając |
No nie - gdzie Wy byliscie jak pod maska podziwialismy prace jaka wykonal zespol BMW/Rover... No rece opadaja
http://www.marek.idzik.pl...a/dsc_0271.html
http://www.marek.idzik.pl...a/dsc_0281.html
Pozdrawiam
jaymz - Pon Lip 02, 2007 09:10
a co z tym czujnikiem zapięcia pasów działało to coś kiedyś czy to była jakaś ekstra opcja ? (bo kontrolka niby jest)
jaymz
piter34 - Pon Lip 02, 2007 09:10
orson napisał/a: | Ogladnij zdjecia ze zlotu - no nie wierze ze Ty sie nie przejechales ta maszyna |
Hehe. To co tam pod maską było?
Ja założyłem, że to ordynarny MG ZT 135.
orson - Pon Lip 02, 2007 09:13
piter34 napisał/a: | orson napisał/a: | Ogladnij zdjecia ze zlotu - no nie wierze ze Ty sie nie przejechales ta maszyna |
Hehe. To co tam pod maską było?
Ja założyłem, że to ordynarny MG ZT 135. |
No tez tak myslalem dopuki wlasciciel nie wyprowadzil nas z bledu mowiac ze to wersja robiona na specjalne zamowienie.
W sumie scigalo sie nawet z Tomcatem Docenta i niewiele przegralo.
Pozdrawiam
piter34 - Pon Lip 02, 2007 09:44
orson napisał/a: | No tez tak myslalem dopuki wlasciciel nie wyprowadzil nas z bledu mowiac ze to wersja robiona na specjalne zamowienie. |
Co było pod maską?
Brt - Pon Lip 02, 2007 09:46
klekot
jaymz - Pon Lip 02, 2007 10:01
jestem nowy to głupio pisać że wątek sie zaspamował, ale jeśli macie jeszcze cierpliwość to proszę powiedzcie mi:
1) Jakieś adresy ASO, gdzie można kupować części itp (chcę np kupić chromowane obudowy lusterek), wiem że aso to zdziercy itd ale zapytać nie zaszkodzi ... (najlepiej kujawsko - pomorskie, lub wielkopolska)
2) jak sprawdzic dokładne wyposażenie swojego rovera 75
3) no i po raz 3 pytanie co z kontrolką zapięcia pasów to działało kiedyś czy to jakaś ekstra opcja.
Dziękuje
Pozdrawiam
jaymz
piter34 - Pon Lip 02, 2007 10:29
Cytat: | klekot |
Jaja sobie robicie
PHJOWI - Pon Lip 02, 2007 10:42
nie wiem z jakiej beki macie takie info o 8 poduchach? .jest tylko 6 i to w wersji przed i po litingu. Nawet w katalogu EPC jest wymieniona ilość:
2 czołowe
2 boczne w siedzeniach
2 kurtyny
i finito.
a ludzi myślą że mają 8 bo liczną napisy na słupkach . a tam tylko jedna kurtyna he he....
Paul - Pon Lip 02, 2007 10:44
piter34 napisał/a: | Jaja sobie robicie |
Nikt jaj nie robi
To jest KLEKOT, ponad 230 KM
PHJOWI - Pon Lip 02, 2007 10:47
dzisiaj będe się bawił testbook i swoją 75, może uda się uaktywnić kontrolkę zapiętych pasów.Jak coś pójdzie to dam znać.
piter34 - Pon Lip 02, 2007 10:53
Paul napisał/a: | To jest KLEKOT, ponad 230 KM |
Ja bardzo proszę o odpowiedź na pytanie: jaki to jest silnik (pojemność, pochodzenie, itp.; fotki mile widziane).
jaymz - Pon Lip 02, 2007 10:55
No to czekam z niecierpliwością może da rade to uaktywnić
A wiecie czy jest możliwe w miarę bezproblemowe zamontowanie czujnika deszczu ? (lusterko ma jakiś kabelek ale to do ściemniania się lusterka). Wystarczy wyposażyć je w czujnik i podpiąć gdzieś czy to zupełnie inne ecu jest i więcej zabawy wymaga ?
jaymz
Marian_K - Pon Lip 02, 2007 13:01
jaymz napisał/a: | 1) Czy ROVER 75 nie ma czujnika zapięcia pasów ? | Tylko nieliczni mają. Jak sprawdzić zobacz tutaj:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=13047
Cytat: | 2) Gdzie w kujawsko-pomorskim lub wogóle w POLSCE jest serwis rovera (chciałem kupić oryginalne dywaniki) | Zobacz na stronie www.roverki.pl - tam są wszystkie potrzebne adresy
jaymz napisał/a: | 3) GDZIE MOŻNA ZAKUPIĆ instrukcję obsługi w języku polskim ?? | Pojęcia nie mam - nigdy takiej na oczy nie widziałem
Jeśli chodzi o ilość poduszek, to uważam - tak samo jak PHJOWI - max. ilość to 6 i ani deka więcej.
Pozdrawiam!
PHJOWI - Pon Lip 02, 2007 22:11
oblukałem dzisiaj co tam jest grane i już wiem że musi być dodatkowy czujnik zamontowany w napinaczu , zapodaje fotkę jak to wygląda:
jaymz - Wto Lip 03, 2007 06:35
no a wiązka i elektronika jest juz zaprogramowana do tego Wystarczy tylko podłączyć napinacz z czujnikiem ?
jaymz
PHJOWI - Wto Lip 03, 2007 08:21
w niektórych modelach jest pusta kostka pod czujnik , u mnie jest mam model 2003 v6 najbogatszą
Alex_Tom - Pią Mar 23, 2012 16:12
Poruszę stary temat, może ktoś pomoże.
Chodzi o pikanie i kontrolkę pasów. Bo u mnie nie pali się ta kontrolka gdy się pas odepnie. Mówicie, że nie każdy 75 to ma. Ale u mnie po podłączeniu pod komputer pokazało że pas jest zapięty, mimo, że praktycznie nie był! Więc mi się wydaje, że poprzedni właściciel np. w zatrzasku pasa coś tam zrobił z czujnikiem i pokazuje że jest cały czas zapięty aby nie świeciła mu się kontrola czy nie pikało (jeśli to jest w 75).
Co myślicie?
sash997 - Pią Mar 23, 2012 21:03
bo może nie masz tej opcji?? pokazuje że jest zapięty bo go niema,mi np pokazuje że tempomat nie włączony a tempomatu niemam:)
Alex_Tom - Sob Mar 24, 2012 13:04
No właśnie.. Skoro go nie ma to nie włączony. A u mnie zapięte czyli włączone. Dobra, dam sobie spokój bo i tak mam uboga wersje 75. Dzięki!
|
|