|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214, 1.4, 97] wyciekający płyn
Tigernp - Sro Lip 04, 2007 12:51 Temat postu: [R214, 1.4, 97] wyciekający płyn Witam, Mam problem z wyciekającym płynem chłodnicy. Zauważyłem ostatnio, że kawałek węża który wchodzi do góry przy chłodnicy od strony zbiornika wyrównawczego jest sparciały i wymieniłem go na nowy, ale zauważyłem, że płyn nadal trochę wycieka z chłodnicy z miejsca nad wejściem węża. Tam jest taka malutka wnęka, nie wiem czy tam jest jakaś uszczelka czy co z pod której cieknie? Proszę o pomoc. Mam nadzieje ze nie trzeba wymieniać chłodnicy. W załączniku jest rysunek z zaznaczonym miejscem gdzie wycieka płyn.
AndrewS - Sro Lip 04, 2007 15:02
rysunek jest za maly zeby cos tam dojzec, jesli to miejsce jest plastykowe to mozna zaniesc do firmy gdzie je spawaja
Johny9p - Czw Lip 05, 2007 08:43
miałem podobny problem. tak trzeba to zespawać koszt około.200zł.
PTE - Czw Lip 05, 2007 09:02
Johny9p napisał/a: | miałem podobny problem. tak trzeba to zespawać koszt około.200zł. |
Gdybym miał za coś takiego zapłacić 200zł, to wolałbym dołożyć do nowej chłodnicy
Tigernp - Czw Lip 05, 2007 13:21
Właśnie rozmawiałem z mechanikiem i powiedział mi, że to prawdopodobnie jest nieszczelna rynienka i powiedział, że albo to można zaspawać albo uszczelnić. Widzę, że kolega miał podobny problem, więc zapytam się ile kosztuje zaspawanie tego skoro można.
[ Dodano: Sob Lip 07, 2007 1:42 pm ]
Witam okazało się, że jest mała nieszczelnośc w zbiorniku chłodnicy. Koszt naprawy 50 zł, szczelinka została pospawana. Ale całkowity koszt to 180 zl. Ponieważ wymontowanie i ponowne zamontowanie chłodnicy to koszt 80 zł + 50 zł nowy płyn. W przypadku nowej chłodnicy byłby to koszt 530 zl,więc opłacało się ją naprawić. Plusem jest to, że jest nowy płyn i że chłodnica została przeczyszczona. Dziekuje za pomoc
|
|