|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] Blokujace się hamulce
tomalo - Czw Lip 05, 2007 21:00 Temat postu: [Freelander] Blokujace się hamulce witam
mam problem z hamulcami we freelanderze. Po kilku przyhamowaniach zaczynaja sie blokowac hamulce. Kontrola zjazdu nie dziala bo mechanik powiedzial, ze jakis moduł jest zepsuty.
czy to popsucie moze wplywac na blokowanie hamulcow?
wydaje mi sie ze to cos z temperatura plynu tak jakby blokowal jak sie nagrzeje.
jezeli to ma wplyw to jak to odłączyc?
a jezeli nie to co robic?
pomocy???
Brt: W temacie wpisujemy model opisywanego auta, oraz używamy kropków, przecinków i innych tego typu cudów.
grz3loo - Czw Lip 05, 2007 22:30
Najpierw bym wymienil (jezeli nie byl dawno wymieniamy) plyn hamulcowy. Powinno sie go wymieniac co roku. Jezeli jest zuzyty moze to byc powodem blokowania hamulcow.
thef - Czw Lip 05, 2007 22:36
Ja raczej obstawiałbym tą kontrolę zjazdu. Może ten zepsuty moduł powoduje samoczynne włączanie się tego ustrojstwa?
grz3loo wysłałem Ci priva, zapraszam na spotkanie w Zatorze, może się przyłączysz i zaczniesz przygodę z naszą bracią od mocnego uderzenia ?
Jolcia - Pią Lip 06, 2007 13:38
Mialam identyczna sytuacje w volvo, hamulce sie blokowaly, grzaly po kilkakrotnym nacisnieciu pedala hamulca... A okazal sie banał.. jakis uczniak w serwisie bosha (renomowany, podobno) zamiast dolac plynu hamulcowego do ukladu uzupelnil go plynem do wspomagania . Sprawdz plyn, moze w tym samym servisie byl . Zartuje. Ale jeszcze zajrzyj do przewodow hamulcowych. Czasem potrafia sie wewnatrz rozwarstwic i tez moze byc podobna przyczyna. Moj mechanik stawial na te przewody...okazaly sie ok.. Zawiodł wzrok i niewiedza jakiegos barana. powodzenia
|
|