|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Powitania - Serwus jestem z zielonej góry
xROnx - Pią Lip 13, 2007 16:55 Temat postu: Serwus jestem z zielonej góry Witam!
Mam na imie Szymon i jestem z Zielonej Góry
No i stało sie:)
kupilem sobie rower:)...oczywiscie rover'a 214 Si 1.4 16V z klimą:) poprzednie auto seat ibiza 1.3 1994r 55KM....
Chcialbym wszystkich przywitac. jak na razie moje zadowolenie z rovera z biegiem czasu rosnie bardzo szybko(a mam go od 12.07.07):)na razie przygotowuje sie do instalacji radia i glosnikow w drzwi potem jakies aluski i bedzie super:)
jak tylko naprawia moj aparat cyfrowy (ktory z reszta popsula mi moja bratowa) to oczywiscie fotki cyku cyku i bedzie na necie:)
pozdrawiam
Szymon (xROnx)
Paul - Pią Lip 13, 2007 16:57
WItamy na forum, zapraszamy do Klubu i życzymy zadowolenia z RoVerka
Tempest - Pią Lip 13, 2007 17:26
witamy nowego czterokołowca
MaReK - Pią Lip 13, 2007 17:51
Witaj,
Ochrzan bratowa
Co bedziesz montowal w rovekru? Jakie car audio?
Jakie felgi masz i jakie zamierzasz wlozyc?
Koniecznie wzbogac swojego RRRumaka w alu ramki na zegary.
Pozdrawiam,
thef - Pią Lip 13, 2007 18:05
Witamy serdecznie w szeregach właścicieli tych cudnych samochodów
xROnx napisał/a: | jak na razie moje zadowolenie z rovera z biegiem czasu rosnie bardzo szybko(a mam go od 12.07.07):) |
A jeszcze bardziej zadowolony będziesz jak wsiąkniesz w roverkowe towarzystwo podszas spotów, zlotów i oczywiście tu na forum
freestyler - Pią Lip 13, 2007 18:43 Temat postu: Re: Serwus jestem z zielonej góry witam na forum
walkie - Pią Lip 13, 2007 18:47
Witaj
Zapraszamy na spoty do nas
xROnx - Pią Lip 13, 2007 22:20
ah coz za przywitanie. nie spodziewalem sie
jakie car audio? bez zadnych wynalazkow. ma przede wszystkim ladnie grac zeby bass nie byl kapciem tylko mieskiem i najlepiej jakby radio bylo podswietlone w tym samym kolorze(a przynajmniej podobnym)co cala deska i zegary.zostaly mi woofery phonocar'y oraz tweeter'y wiec bede to wrzucal w drzwi(tylko jeszcze nie wiem jak sciagnac maskownice glosnika i tweetera w tapicerce drzwi.
na alusy to chyba przyjdzie czas jeszcze poczekac.wstawilbym jakies 15''. teraz mam standart(chyba)14'' stalowki. nawet nie wiem jaki jest rozstaw srub... ale z tego co sie cos orientuje to 4x100? poki kasa jakas nie wplynie bedzie... stalowo:)
no i nie mam zadnego pomyslu gdzie i jak umiescic gasnice i trojkat w bagazniku.... ale to takie drobnostki....
MaReK - Pią Lip 13, 2007 22:30
Chcesz sie pozbyc oslonek glosnikow w boczku? One sa przymocowane na nity plastikowe. Ich oderwanie wiaze sie z trwalym kalectwem boczku Tzn trzeba pozniej kleic albo robic jakies dziwne kombinacje zeby przykrecic je z powrotem.
Boczek zdejmuje sie latwo. Trzeba odkrecic kilka srub i pociagnac do siebie i do gory zeby wysunal sie dziubek od zamkniecia drzwi. Najwieksza uwage zwroc na zdjecie maskownicy raczki na drzwiach. Trzeba ja delikatnie podwazyc, najlepiej od spodu. To miekki plastik i potrafi sie trwale odksztalcic Lepiej robic to od spodu - to potem nie rzucaja sie w oczy ewentualne zadziory. Drzwi polecam czyms wygluszyc. Ja zrobilem to masa dekarska w tasmie samoprzylepnej W miejsce gwizdkow pasuja prawie wszystkie gwizdki w swoich oryginalnych obudowach. Dobrze jest je np. silikonem zalac, zeby nie wypadaly przy zamykaniu drzwi.
Osobiscie nie polecam wkladania innych niz oryginalne maskownic. Wyglada to nieladnie. Ja zostalem zmuszony gdyz obie oryginalne oslonki szlag trafil. Nie do konca bylo to przemyslane, bo teraz mam problem z otwieraniem i zamykaniem okna (manual)
Jaki sprzet bedziesz wkaldal? radio, glosniki, wzmacniacze, tuby, subwoofery ?
Co do felg... no coz. Zdecydowanie ladniej wyglada auto na aluskach
Kolpaki sa dobre na zime
Pozdrawiam,
xROnx - Pią Lip 13, 2007 22:39
heh no tak.ale ecie-pecie nie ma.na razie musze zpłacać autko
co do car audio. nie zadnych tam tub i subow. radio + glosniki(woofery phonocar'a i tweeter'y i cos co mam wlozone w tylnej polce:)) nic wiecej.
a jak jest z glosnikami w drzwiach? mieszcza sie tam na glebokosc standardowe glosniki. bo cos wyczytalem na forum zeby jakies dystanse stosowac czy co...
ok ok. aparat poszedł w ruch i sa fotki mojego juz miesięcznego nabytku:)
jeszcze w tym tygodniu zmieniam fele na alusy wiec juz mozna powiedziec ze fotki sa archwalne:)
oraz kilka ujęć
|
|