|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Wymiana sprzęgła
sebaengland - Wto Lip 24, 2007 22:42 Temat postu: [R420] Wymiana sprzęgła Witam!!
potrzebuje porady na temat wymiany sprzegla w rover 420 benzna, 1996 rok.
Jesli ktos juz sam wymienial spęrzglo w tym modelu samochodu, prosze o udzielenie kilku porad na ten temat.
Chcial bym wiedziec czy samodzielna wymiana sprzegla jest trudna.
Mam juz zakupione sprzeglo marki Luk i chcialbym je sam wymienic.
Jesli ktos pomoze mi bede bardzo wdzieczny.
piter34: poprawiłem temat wątku. następnym razem podawaj model i rocznik samochodu w nawiasach kwadratowych.
ADAM1 - Wto Lip 24, 2007 23:17
Nie jest to trudne jezeli posiadasz conajmniej kanal , lub najazd i odpowiednie klucze.
Bedziesz musial zdemontowac skrzynie biegow, a co za tym idzie - po czesci rozmontowac zawieszenie w celu demontarzu polosi. Nie jest to trudna operacja, tylko pracochlonna. Dobrze jak by byl z toba ktos, kto juz to robil.
Najwazniejsza czescia operacji, badzie idealnie ustawienie tarczy sprzeglowej(osiowo) pomiedzy dociskiem, a kolem zamachowym
Tomi - Sro Lip 25, 2007 00:25
ADAM1 napisał/a: | Nie jest to trudne jezeli posiadasz conajmniej kanal , lub najazd i odpowiednie klucze.
Bedziesz musial zdemontowac skrzynie biegow, a co za tym idzie - po czesci rozmontowac zawieszenie w celu demontarzu polosi. Nie jest to trudna operacja, tylko pracochlonna. Dobrze jak by byl z toba ktos, kto juz to robil.
Najwazniejsza czescia operacji, badzie idealnie ustawienie tarczy sprzeglowej(osiowo) pomiedzy dociskiem, a kolem zamachowym |
Wydaje mi się, że równie ważne, jest podwieszenie silnika (lub podparcie), gdyż w momencie zdemontowania skrzyni można je uszkodzić. Wtedy oszczędność może okazać się droga...
ADAM1 - Sro Lip 25, 2007 17:34
Tomi napisał/a: | Wydaje mi się, że równie ważne, jest podwieszenie silnika (lub podparcie), gdyż w momencie zdemontowania skrzyni można je uszkodzić. Wtedy oszczędność może okazać się droga... |
Masz racje, to sie rozumie "samo przez sie" , dlatego o tym nie wspomnialem
|
|