|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 Si 97r] Wsteczny bieg
RadekAniol - Sro Lip 25, 2007 08:06 Temat postu: [R214 Si 97r] Wsteczny bieg W moim Roverku od pewnego czasu w czasie wrzucania wstecznego biegu auto wydaje niepokojący odgłos (taki trzask) niekiedy także bieg wsteczny wyskakuje. Czytałem że Roverki mają często problemy ze wstecznym biegiem. Co to może być?
Kris - Sro Lip 25, 2007 08:11 Temat postu: Re: [R214 Si 97r] Wsteczny bieg
RadekAniol napisał/a: | W moim Roverku od pewnego czasu w czasie wrzucania wstecznego biegu auto wydaje niepokojący odgłos (taki trzask) niekiedy także bieg wsteczny wyskakuje. Czytałem że Roverki mają często problemy ze wstecznym biegiem. Co to może być? |
bywa tak, trzasku w moim R (takim samym) nie ma ale nieraz nie wchodzi... w zasadzie to czesto w autach tak zauważyłem z wstecznym, nie tylko w R, jeżdżę często fordami wszelkiej maści (focusy, mondeo) tam też to samo, zawsze jak czuje że bieg ma zamiar nie wejść, popuszczm bardzo delikatnie sprzegło w momencie jak czuję ten charakterystyczny opór na lewarku i wskakuje
k3master - Sro Lip 25, 2007 11:47
Mam u siebie też taki problem.
Mogę podpowiedzieć, że lepiej (trafniej i częściej) wchodzi wsteczny, jeśli najpierw "wrzucimy" bieg 5 i z tej pozycji dopiero wsteczny.
U mnie to pomaga i trzaski słyszę dużo rzadziej.
Pozdrawiam
giewu - Sro Lip 25, 2007 15:29
RadekAniol napisał/a: | W moim Roverku od pewnego czasu w czasie wrzucania wstecznego biegu auto wydaje niepokojący odgłos (taki trzask) niekiedy także bieg wsteczny wyskakuje. Czytałem że Roverki mają często problemy ze wstecznym biegiem. Co to może być? |
Kris napisał/a: | popuszczm bardzo delikatnie sprzegło w momencie jak czuję ten charakterystyczny opór na lewarku i wskakuje |
k3master napisał/a: | Mogę podpowiedzieć, że lepiej (trafniej i częściej) wchodzi wsteczny, jeśli najpierw "wrzucimy" bieg 5 i z tej pozycji dopiero wsteczny. | a ja drodzy panowie obstawiam źle wrzucany bieg ... zbyt szybko i mało dokładnie ...delikatniej z ROVERkami, delikatniej a każdy bieg wejdzie jak rozgrzany nóż w masełko
markos620SDi - Sro Lip 25, 2007 22:30
najlepiej zsynchronizować wsteczny wkładając go przez jedynkę, albo tuż przed włożeniem dać lekko gazu
|
|