| 

| 

|  | Forum Klubu ROVERki.pl 
 |  |  Rover serii 600, Honda Accord  - [R620] Kręci a nie pali (czasem)

mzganiacz - Czw Lip 26, 2007 10:04
 Temat postu: [R620] Kręci a nie pali (czasem)
 To bylo tak:
 - Pierwszy raz padl mi w deszczu - po prostu zgasl. Zajrzalem pod maske, popukalem - odpalil!
 - Tego dnia po poludniu bylo ciagle mokro - nie chcial odpalic. hmmm
 - Nastepnego dnia po staniu na sloncu - odpalil i caly sloneczny tydzien jezdzil.
 - Wczoraj podczas porannego deszczu znow nie chcial zapalic
 - Po poludniu zapalil - podejrzewalem komputerek od gazu, wtyczka wyciagnela plytke z elektronika z obudowy i troche wilgotaniala - zakleilem tasma - tak by sie ladnie trzymalo i myslalem ze problem z glowy.
 - Dzis rano (bylo sucho) - znow nie chcial odpalic - znowu zajrzalem po maske, popukalem i odpalil (!)

Co to moze byc? Sprawdzilem przewody do swiec - sa spoko. Przewody do tego drugiego komputera (na nadkolu od strony kierowcy, obudowa z radiatorem) - tez w porzadku (tak mi sie zdaje). Mam Rovera 620Si z gazem IIgen Lovato. Ten komputerek od gazu ma na obudowie "Lambda Control System" (? ale to od Lovato zdaje mi sie). Co to moze byc? He?
 sTERYD - Czw Lip 26, 2007 10:15

mi to podpada pod cewkę zapłonową....
   maciej - Czw Lip 26, 2007 10:20

Zanim zabierałbym się za cewkę sprawdziłbym jeszcze kopułkę i palec.
 mzganiacz - Czw Lip 26, 2007 10:23

od wilgoci czy ze starosci?

[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 11:24 am ]
 kopulke i palec kopulke i palec kopulke i palec.... dobra zobacze sobie w instrukcji serwisowej do accorda (gdzies tu link znalazlem) co to kopulka i palec...
 herc - Czw Lip 26, 2007 10:35

http://hondaaccord.strefa...accord94-PL.pdf

tu masz link
   mzganiacz - Czw Lip 26, 2007 10:38

a podziekowal podziekowal juz sobie sciagnalem
  moze przy okazji uda mi sie rozwiazac inny palacy (doslownie) problem bo czuje ze nawiew mi zle dziala bo na nogi zawsze leci cieple powietrze i przysiaglbym ze w upaly z przednich nawiewow tez leci cieple a nie zimne (cos z pokretlem??) piter34 - Czw Lip 26, 2007 10:40

| herc napisał/a: |  	  | http://hondaaccord.strefa...accord94-PL.pdf 
 tu masz link
   | 
 Nie działa.

| mzganiacz napisał/a: |  	  | znowu zajrzalem po maske, popukalem i odpalil (!) | 
 Co to znaczy "popukalem"?

Popraw tytuł wątku. Podaj rocznik samochodu, a jeżeli masz LPG, to dopisz również.
 herc - Czw Lip 26, 2007 10:43

możliwe że pokrętło, musiał byś to rozebrać i sprawdzić czy nic nie jest urwane

[ Dodano: Czw Lip 26, 2007 11:45 am ]
 http://hondaaccord.strefa...accord94-PL.pdf

Ten działa
 maciej - Czw Lip 26, 2007 10:48

U mnie zadziałało.
   Użyj link z początku wątku.

| mzganiacz napisał/a: |  	  | od wilgoci czy ze starosci? | 
 Wilgoć wchodzi ze starości.

| mzganiacz napisał/a: |  	  | co to kopulka i palec... | 
 Kopułka to to z czego wychodzą przewody do świec (to się chyba oficjalnie aparat załonowy albo rozdzielacz nazywa), a palec jest wewnątrz kopułki.
 mzganiacz - Czw Lip 26, 2007 10:58

ach, slynny palec rozdzielacza
  spoks! to sprawdze, tylko nie wiem co znajde i jak to interpretowac.... maciej - Czw Lip 26, 2007 11:17

Będziesz widział czy to wygląda ładnie, czy brzydko, poza tym wymiana nie jest droga - ZTCP kopułka i palec w zamienniku w tomateam.pl kosztuje w sumie 115 zł bez zniżek klubowych.

|  |