Zobacz temat - [Rover 220 SDI-'97] wspomaganie,wskaźnik poziomu paliwa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 220 SDI-'97] wspomaganie,wskaźnik poziomu paliwa

stan_w._j. - Nie Lip 29, 2007 10:26
Temat postu: [Rover 220 SDI-'97] wspomaganie,wskaźnik poziomu paliwa
Po zastosowaniu sie do regulaminu klubowego mam kolejne pytania.

W zbiorniczku z płynem(olejem) do wspomagania jest grubo poniżej stanu minimalnego. Jaki ma byc dokładnie ten płyn(oznaczenie, typ )? Niestety nie wiem co już jest w środku- zatem licze że istnieje jakis płyn do wspomagania który miesza sie ze wszystkimi i nie będzie z tym problemu.
Wskaźnik poziomu paliwa nie opada-tzn po wyłączeniu zapłonu sie nie kładzie. Oczywiście zaraz sprawdziłem czy sie moze podnosi , wiec dolałem paliwa. Tak podnosi się, lecz dalej nie zmienia położenia po wyłączeniu zapłonu. Za chwile mam trase, zatem sprawdze czy po kilkuset kilometrach zacznie opadnie.Jesli nie to jaka jest tego przyczyna, bo to że po wyłączeniu zapłonu nie opada zupełnie mi nie przeszkadza. (uff jakie to skomplikowane)

No i hamulcy ciag dalszy. Łapią naprawdę dziwnie. Zaraz jade na sprawdzenie klocków i tarcz-może pofalowane, bo pedał hamulca lekko drga przy wciskaniu go a samo hamowanie wyglada jakbym hamował na wybojach-lekko tłucze, hample łapia i puszczają na zmianę . Dzieki za wskazówki co do pierścienia ABS-u. Byc może to ABS sie załącza.

Aaaa i najważniejsze dobry i oczywiście cenowo do zniesienia warsztat we Wrocławiu, który kuma Roverki i najlepiej tak jak my KOCHA je.

Kris - Nie Lip 29, 2007 10:50
Temat postu: Re: [Rover 220 SDI-'97] wspomaganie,wskaźnik poziomu paliwa
Stan W. J. napisał/a:

Wskaźnik poziomu paliwa nie opada-tzn po wyłączeniu zapłonu sie nie kładzie. Oczywiście zaraz sprawdziłem czy sie moze podnosi , wiec dolałem paliwa. Tak podnosi się, lecz dalej nie zmienia położenia po wyłączeniu zapłonu.

Ten wskaźnik wskazuje ilość paliwa niezależnie od tego czy jest zapłon czy nie.

sTERYD - Nie Lip 29, 2007 12:35

Stan W. J. napisał/a:
W zbiorniczku z płynem(olejem) do wspomagania jest grubo poniżej stanu minimalnego. Jaki ma byc dokładnie ten płyn(oznaczenie, typ )? Niestety nie wiem co już jest w środku- zatem licze że istnieje jakis płyn do wspomagania który miesza sie ze wszystkimi i nie będzie z tym problemu.

na to pytanie chyba już Ci odpowiedziałem tutaj :???:
"dexron 2" to jest dokładne oznaczenie

emes - Nie Lip 29, 2007 14:13

Stan W. J. napisał/a:
dobry i oczywiście cenowo do zniesienia warsztat we Wrocławiu, który kuma Roverki i najlepiej tak jak my KOCHA je

Wysłałem Ci namiar na PM.

sTERYD napisał/a:
"dexron 2"

Dodam tylko, że bez problemu kupisz go w sklepie motoryzacyjnym albo na stacji benzynowej.