|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Pisk przy ruszaniu
Pawloss - Sro Sie 01, 2007 12:03 Temat postu: [R620] Pisk przy ruszaniu Mam 620 si z 95 r na lpg. przy ruszaniu czasami pojawia się na 2 sekundy pisk z silnika. Nie mogę wyczuć co to jest. Słychać jakby zacierały się łożyska (może na rolkach napinacza, albo na pompie). Miałem kiedyś Accorda 2.0 i też czasami na zimno tak się działo ale tu jest to uciążliwe?
Czy ktoś miał lub ma podobny problem i mi pomoże?[/b]
piter34 - Sro Sie 01, 2007 12:06
Pawloss napisał/a: | Mam 620 si z 95 r na lpg. |
Wpisz tę informację w tytule wątku i ujmij w nawiasy kwadratowe! Widać, że nie czytałeś zasad kącika...
Pawloss napisał/a: | Czy ktoś miał lub ma podobny problem i mi pomoże? |
Czy to po prostu nie piszczy pasek od alternatora/klimy?
Pawloss - Sro Sie 01, 2007 12:27 Temat postu: [620Si '95 LPG] Pisk przy ruszaniu to nie jest pasek bo go luzowałem i napinałem. Dźwięk jest przeraźliwy i trochę podobny do paska. To sie dzieje raz może dwa razy na dzień bez względu na to czy jest wilgotno czy nie. W czasie jazdy nigdy tego nie było tylko przy puszczaniu sprzęgła przy ruszaniu.
marthinez - Sro Sie 01, 2007 16:00
Pawloss napisał/a: | W czasie jazdy nigdy tego nie było tylko przy puszczaniu sprzęgła przy ruszaniu. |
Gdybyś poszukał, to byś wiedział, że takie objawy daje padające łożysko oporowe sprzęgła.
Było o tym kilka razy.
MiL999 - Czw Sie 02, 2007 10:56
Mam chyba tan sam objaw, tzn przy ruszaniu czasami slychac jakby cos obcieralo albo szurało. Pomyslalbym ze to cos ze sprzeglem ale to dochodzi raczej z prawej strony silnika. A pojawilo sie to gdy mechanik montował mi tłumik koncowy i przy okazji troche powyginal caly wydech. Wymienil tez pasek napedzajacy pompe wspomagania. Od tamtej pory jest taki dzwiek. Poza tymi odglosami nic sie nie dzieje ale jest to troche denerwujace.
|
|