Zobacz temat - [R620] Wymiana baku

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Wymiana baku

Golab33 - Sro Sie 08, 2007 21:01
Temat postu: [R620] Wymiana baku
Witam koledzy i kolezanki!!!mam pytanko. Jutro dostane nowiutki bak do mojego roverka(stary ma dziurkie i sobie paliwko cieknie) :mrgreen: i moze kto z was wymontowywal lub wie jak wymontowac ten "baczek" zeby niczego nie uszkodzic i jak z doprowadzeniem od wlewu???nigdy w zadnym samochodzie baku nie wymienialem wiec nei wiem na czym to polega...a ze samochodziku do zadnych mehesow staram sie nie oddawac to postanowilem zrobic to sam i zaoszczedzic pare grosza!! z gory dzieki
sTERYD - Sro Sie 08, 2007 21:38

oczywiście RAVE już masz ;)
z doprowadzeniem wlewu nie powinno być problemu, tam powinien być nałożony wąż (tylko odpowiednio gruby) i zaciśnięty opaską, opaskę dobrze wymienić, a przed robotą dobrze jest oczyścić tamto miejsce, bo napewno będzie tam trochę piachy, a nie chcesz chyba mieć go potem w baku ;)
Ogólnie wymiana baku (zwłaszcza w dieslu) nie jest specjalnie trudna, tylko wykręcenie i wkręcenie pływaka wymaga trochę gimnastyki (najlepiej robić to stawiając tak, żeby wykręcać pionowo, aby nie pogiąć pływaka :cool: )

davidlive - Pią Kwi 27, 2012 19:00

Podpinam sie pod ten temat

Musze prawdopodobnie wymienić bak albo go pospawać to sie jeszcze okaże , ale mam pytanie czy we wszystkich benzynach bak był taki sam ??

MpR - Pią Maj 18, 2012 16:57

taki sam benzyna/diesel. Mam taki bak wolny