|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Który filtr kabinowy wybrać?
grz3loo - Wto Sie 14, 2007 15:25 Temat postu: [R400] Który filtr kabinowy wybrać? Witam! Nie wiem jaki filtr kabionowy wybrac czy z Filtrona czy jakis nieznanej firmy ale z aktywnym weglem. Podaje linki:
http://www.allegro.pl/ite...vic_k_1087.html
lub
http://www.allegro.pl/ite..._nowy_top_.html
DEBEC - Wto Sie 14, 2007 21:22
Mam założony Filtrona i jest w porządku. Żeby wiarygodnie porównać oba filtry to tak naprawdę trzeba byłoby z nimi pojeździć. Nie mam zaufania do tanich (i to jeszcze z aktywnym węglem) chociaż czasami są to produkty znanych marek tylko nie logowane ale to już inna sprawa.
KrzysiekS - Sro Sie 15, 2007 16:38
Mam filtr Filtrona i jest wszystko ok nie ma co ryzykować oszczędzając parę groszy...
giewu - Sro Sie 15, 2007 17:29
DEBEC napisał/a: | Nie mam zaufania do tanich (i to jeszcze z aktywnym węglem) |
KrzysiekS napisał/a: | Mam filtr Filtrona i jest wszystko ok nie ma co ryzykować oszczędzając parę groszy... | a to ja najpierw pozwolę sobie kolegów odesłać do tego celem zapoznania się z definicją węgla aktywnego, a jednocześnie poprosiłbym o wyjaśnienie Waszej niechęci
grz3loo napisał/a: | Nie wiem jaki filtr kabionowy wybrac czy z Filtrona czy jakis nieznanej firmy ale z aktywnym weglem | a tutaj to powinieneś się sugerować własnymi odczuciami, możliwościami finansowymi, dostępnością towaru itp. ... te dwa wymienione przez Ciebie filtry niemal jednakowo spełnią swoją rolę w samochodzie, tylko pamiętaj o jednym .... filtr kabinowy w miarę możliwości wymieniamy jak najczęściej
Kysior - Czw Sie 16, 2007 11:14
A ja z kolei miałem Filtrona i odczułem baaardzo duże ograniczenie przepływu powietrza, na starym filtrze tak nie było. Znam kilka osób z podobnymi odczuciami, z innych jednak samochodów. No chyba że trafiłem na jakiś felerny egzemplarz.
emes - Czw Sie 16, 2007 11:19
Niezależnie od tego, jaki filtr wybierzesz, pamiętaj że trzeba go zmieniać mniej więcej co rok.
grz3loo - Czw Sie 16, 2007 18:54
Zakupilem jednak Filtrona i juz go zalozylem. Przy wyciaganiu starego filtru stwierdzilem ze juz dawno poprzedni wlasciciel tam nie zagladal (o ile w ogole tam zagladal ktos) bylo tam mnustwo lisci i ogolnie brud . Orginalnie montowane filtry sa z aktywnym filterem czy bez i jakiego sa koloru. Moj byl czarny ale to chyba z brudu bo grzbiety jego byly biale.
sTERYD - Czw Sie 16, 2007 20:03
grz3loo napisał/a: | Moj byl czarny ale to chyba z brudu bo grzbiety jego byly biale. |
to nie był orginalny (po opisie można wnosić ze to filtron), czyli jednak poprzedni wlaściciel kiedyś zagladał
orginalne są Valeo , czarna plasikowa ramka+ bialy środek
grz3loo - Czw Sie 16, 2007 22:02
sTERYD napisał/a: |
to nie był orginalny (po opisie można wnosić ze to filtron), czyli jednak poprzedni wlaściciel kiedyś zagladał
orginalne są Valeo , czarna plasikowa ramka+ bialy środek |
No wlasnie byl on w czarnej ramce wiec pewnie orginaly a czarny byl prawdopodobnie z powodu takiego ze nie byl jeszcze nigdy wymieniany. Samochod byl sprowadzony z holandii wiec na pewno nie byl to Filtron
sTERYD - Czw Sie 16, 2007 23:55
zmyliły mnie te "grzbiety"
|
|