|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i '99] Obroty
karpi - Pon Sie 27, 2007 16:54 Temat postu: [R214i '99] Obroty Witam,
Od dwóch dni zaobserwowałem taki objaw: na rozgrzanym silniku po wrzuceniu luzu obroty spadają lub podchodzą na chwile do 1500 (na około 2-3 sek) i spadają do 800-900. Zaznaczam że nie jest to falowanie. Na 1500 wskakują tylko raz.
Czy ktoś z forumowiczów zetknął się z takim problemem i może coś doradzić?
Pozdrawiam
piter34 - Pon Sie 27, 2007 16:57
karpi napisał/a: | Czy ktoś z forumowiczów zetknął się z takim problemem i może coś doradzić? |
Jeżeli opisany przypadek zachodzi podczas jazdy i wrzuceniu na luz (np. przy dojeżdżaniu do świateł) to nie jest to żaden problem, tylko tak ma być.
Podobnie będzie jak na luzie przegazujesz silnik.
Mariusz418 - Pon Sie 27, 2007 17:25
WITAM TRZEBA BY ZROBIĆ REGULACJĘ STEPERA //// NIEKTURYM KLUBOWICZOM JUŻ TO ROBIŁEM /// TEST BOKIEM T4
POZDRAWIAM
MARIUSZ 418 WAWA
karpi - Pon Sie 27, 2007 18:28
No właśnie dzieje się to pzy dojeździe do świateł
Chodzi mi tylko o to że pare dni temu tak sie nie działo, no ale jeśli jest wszystko OK to OK
piter34 - Wto Sie 28, 2007 13:14
karpi napisał/a: | Chodzi mi tylko o to że pare dni temu tak sie nie działo, no ale jeśli jest wszystko OK to OK |
Moim zdaniem jest OK.
mariusz418 zaleca regulację "stepera" (silnika krokowego). Moim zdaniem nie jest niezbędna, ale oczywiście nie zaszkodziłaby.
giewu - Wto Sie 28, 2007 17:54
piter34 napisał/a: | ...
Jeżeli opisany przypadek zachodzi podczas jazdy i wrzuceniu na luz (np. przy dojeżdżaniu do świateł) to nie jest to żaden problem, tylko tak ma być.
Podobnie będzie jak na luzie przegazujesz silnik. | u mnie też tak się parę razy zrobiło i stąd moje pytanie ...
piter34 czy można to podeprzeć jakąś teorią z czego wynika "że tak ma być " ?
|
|