|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - Autoalarm w Rover 220 Sdi
Spike - Sro Sie 29, 2007 18:39 Temat postu: Autoalarm w Rover 220 Sdi Witam,
Mam problem jestem z okolic Krakowa i w moim Roverze 220 Sdi z 1998 zepsuł się autoalarm , a dokładnie pilot i nie można uruchomić samochodu, żaden z serwisów naprawiających i zakładających nowe alarmy nie może mi pomoc, bo komputer samochodu musi być skasowany lub rozkodowany, żeby można było założyć nowy alarm.
Wiecie gdzie w województwie małopolskim lub śląskim można takie coś z komputerem zrobić?
Proszę o pomoc, dziękuje z góry.
thef - Sro Sie 29, 2007 18:44
Witaj
Spike napisał/a: | Mam problem jestem z okolic Krakowa i w moim Roverze 220 Sdi z 1998 zepsuł się autoalarm , a dokładnie pilot i nie można uruchomić samochodu, żaden z serwisów naprawiających i zakładających nowe alarmy nie może mi pomoc, bo komputer samochodu musi być skasowany lub rozkodowany, żeby można było założyć nowy alarm.
Wiecie gdzie w województwie małopolskim lub śląskim można takie coś z komputerem zrobić? |
Sam alarm można rozbroić otwarciem drzwi kluczykiem. Gorzej z dezaktywacja immobilajzera. posiadasz kod 4cyfrowy?
koalaup - Sro Sie 29, 2007 18:46
Serdecznie wspolczuje pozostaje tylko laweta i "roverkowy komp" o ile faktycznie sie zepsul pilot Warsztatu poszukaj TUTAJ
P.S. Nie zebym sie wymadrzal ale przeczytaj koniecznie TO i popraw co nieco
ADAM1 - Sro Sie 29, 2007 18:46
PrzeczytajTO na poczatek , a nastepnie TO
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro Sie 29, 2007 7:48 pm ]
thef napisał/a: | Sam alarm można rozbroić otwarciem drzwi kluczykiem. |
Tylko i wylacznie w R600
thef - Sro Sie 29, 2007 18:58
ADAM1 napisał/a: | Tylko i wylacznie w R600 |
Ohh, szkoda, no nie wiedziałem niestety, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Może trzeba najpierw popróbować z naprawa pilota? Nowa obudowa i te sprawy?
sTERYD - Sro Sie 29, 2007 19:55
ADAM1 napisał/a: | Tylko i wylacznie w R600 |
nie tylko nie tylko
ADAM1 - Sro Sie 29, 2007 20:04
No to, chyba żylem w nieswiedomosci
Mozesz cos wiecej napisac
Paul - Czw Sie 30, 2007 00:05
ADAM1 napisał/a: | Mozesz cos wiecej napisac |
No to ja napiszę
W R200 '99 (u mnie), jeżeli kluczykiem otworzę drzwi, to alarm się wyłączy i centralny się otworzy (immo się NIE odblokuje, chyba że mam pilota przy sobie ). Ten numer nie przejdzie z bagażnikiem, tzn. jeżeli otworzę kluczykiem bagażnik przy zamkniętym centralnym, to alarm zawyje.
Spike - Czw Sie 30, 2007 07:48
W moim rowerze 220 sdi '98 kluczykiem można otworzyć samochód i dostać się do środka, ale niestety nie wyłącza to alarmu. Alarm wyłącza jedynie pilot, który nie działa i potrzebuje serwis który jest wstanie rozkodować aktualny alarm.
sTERYD - Czw Sie 30, 2007 07:54
Cytat: | No to, chyba żylem w nieswiedomosci
Mozesz cos wiecej napisac |
tak jak napisali koledzy jest to patent rovera na awaryjne otwieranie jak padnie bateria w pilocie
niektórzy żeby się tego pozbyć wycinają sobie mikrostyk przy bębenku zamka kierowcy
Paul napisał/a: | Ten numer nie przejdzie z bagażnikiem, tzn. jeżeli otworzę kluczykiem bagażnik przy zamkniętym centralnym, to alarm zawyje. |
dziwne... tam też powinno działać
Paul - Czw Sie 30, 2007 11:30
Mam rozumieć, że Ci wyje, jak tak otworzysz?
Jeżeli nie, to tylko immo masz aktywne jeszcze, jeżeli tak, to pewnikiem coś z kabelkami w centralnym
Jeżeli z kabelkami jest kicha, to możesz mieć problem z odblokowaniem immo przy pomocy kluczyka, dlatego najpierw dokładnie sprawdź instalację centralnego zamka.
piter34 - Czw Sie 30, 2007 14:34
Spike napisał/a: | W moim rowerze 220 sdi '98 kluczykiem można otworzyć samochód i dostać się do środka, ale niestety nie wyłącza to alarmu. |
Zadam takie samo pytanie jak Paul.
Czy wtedy Ci wyje alarm?
Nie sądzę...
Spike, czy Ty w ogóle próbowałeś wymienić baterię?
Masz drugiego pilota?
Masz kod immobilisera?
Co masz napisane na obudowie pilota? 3TXA czy 3TXB?
|
|