|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Dodatkowe światło stop (trzecie)
Junglos - Wto Wrz 18, 2007 19:52 Temat postu: [R75] Dodatkowe światło stop (trzecie) a wiec odkleil mi sie caly plastik ze swiatlem stopu od tylniej szyby.. i mam takie pytanie : Czym najlepiej przykleic to spowrotem ? Jakim klejem ?
Skiba - Wto Wrz 18, 2007 19:57 Temat postu: Re: [R75 2.0CDTi '00] Gorne swiatlo stopu..
Junglos napisał/a: | a wiec odkleil mi sie caly plastik ze swiatlem stopu od tylniej szyby.. i mam takie pytanie : Czym najlepiej przykleic to spowrotem ? Jakim klejem ? |
Najlepiej bezbarwnym
thef - Wto Wrz 18, 2007 20:11
Tutaj próby z użyciem różnych rzeczy:
http://www.roverki.pl/forum/viewtopic.php?t=16877
jak widać najlepiej zastosować klej do szyb.
Olo12 - Sro Wrz 19, 2007 07:00
powiem ci tak próbowałem różnych sposobów ale jeden okazał sie najbardziej skuteczny tzn już 6 m-cy trzyma się.
po oczyszczeniu stopek metalowych ( tych co było przyklejone światło stop) z pozostałości kleju użyłęm silikonu(czerwonego) do silników i jednocześnie zamiast gumowej uszczelki która była dookoła plastiku użyłem taśmy dwustronnej ( takiej grubszej gąbkowej) następnie przyłożyłem to do szyby i podpatłem w 2 miejscach tak by silikon przywierał robiłem to wieczorem a następnego dnia rano trzymało i podpórki były już zbędne.
|
|