Zobacz temat - [R620] Problemy z chłodzeniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problemy z chłodzeniem

zolty - Pon Paź 01, 2007 10:13
Temat postu: [R620] Problemy z chłodzeniem
Witam
Jestem posiadaczem Rovera 620i
Mam problem z grzaniem sie samochodu
Krótki opis problemu:
Po nalaniu pełnej chlodnicy woda wszystko gra po godzinie jazdy temperatura na wskazniku powoli sie podnosi ponad własciwy poziom po kilku godzinach jazdy wskazówka wskakuje na czerwone pole. w chlodnicy nie ma wody i zaczyna sie wszystko od poczatku.
Jesli natomiast włacze ogrzewanie na maksa to wszystko jest w pozadku temperatura pozostaje w normie
Prosze o odpowiedz co mam z sytemem chlodzenia(podejrzewam Uszczelke pod głowica ale chcialbym byc pewny zanim przystapie do jej wymiany
Pozdrawiam

Brt - Pon Paź 01, 2007 10:26

dopisek od moderatora:
model auta i rocznik należy wpisać w temat posta w nawiasie kwadratowym!! Przeczytaj zasady kącika Ustarki

Paul - Pon Paź 01, 2007 14:16

zolty napisał/a:
Prosze o odpowiedz co mam z sytemem chlodzenia(podejrzewam Uszczelke pod głowica ale chcialbym byc pewny zanim przystapie do jej wymiany

A innych objawów HGF nie ma? Jeżeli nie, to zacząłbym od sprawdzenia chłodnicy. Może przytkana albo zabrudzona jest i wydajność jej spadła.
Sprawdź też korek zbiorniczka wyrównawczego.

thef - Pon Paź 01, 2007 14:24

A co lejesz do układu, wodę? Bo może być tak, że masz nieszczelny korek, woda odparowuje i auto się grzeje. Włączasz ogrzewanie, temperatura wody spada i nie odparowuje. Jeżeli tak jest to radziłbym najpierw wymienić korek i zalać układ płynem. Woda jest do picia a nie do chłodzenia silnika ;) .