|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning mechaniczny - Filtr Stożkowy Rover416si
Luk88 - Czw Paź 04, 2007 11:48 Temat postu: Filtr Stożkowy Rover416si Witam serdecznie Klubowiczów i Forumowiczów...
Co myślicie o sportowym filtrze powietrza i porządnym dolocie zimnego powietrza juz wiem jak co zamontowac i gdzie zeby stozek nie pobieral cieplego powietrza z silnika. Filterek bedzie za akumulatorem a zimne powietrze z fabrycznej rurki, tylko zastanawiam sie czy cos sie moze stac z silniczkiem z uwagi ze jest dosyc wyzyłowany 1.6(111ps) Uszczelka pod głowica czy cos, moze ma to jakis wplyw na nia??? Co o tym myslicie??
Z góry dziekuje za odpowiedz
giewu - Czw Paź 04, 2007 12:38
Luk88 przeczytaj sobie ten temat, w którym trwała dość długa dyskusja na temat filtra stożkowego ... może znajdziesz tam odpowiedzi na Twoje pytania
Luk88 - Czw Paź 04, 2007 14:53
Okej dzieki...Faktycznie jest:) szukalem i szukalem...
kolin - Czw Paź 04, 2007 16:22
dzis sciągłem stożek i cały dolot na który wydałem którąś tam stówe...i zamiast tego pokombinowałem z seryjnym dolotem i dałem mu dodatkowy nawiew zimnego powietrza...i moge przyznać ze w porównaniu do stożka różnica jest odczówalna...fotorelacje zapodam wieczorem bo aparat zostawiłem u dziewczyny:)
giewu - Czw Paź 04, 2007 16:35
kolin napisał/a: | dzis sciągłem stożek i cały dolot na który wydałem którąś tam stówe...i zamiast tego pokombinowałem z seryjnym dolotem i dałem mu dodatkowy nawiew zimnego powietrza...i moge przyznać ze w porównaniu do stożka różnica jest odczówalna...fotorelacje zapodam wieczorem bo aparat zostawiłem u dziewczyny:) | kolin proponowałbym jednak dalej ciągnąć ten temat, by było to wszystko na temat stożka bardziej czytelne
|
|