Zobacz temat - [R45] Szarpie podczas jazdy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Szarpie podczas jazdy

paul.l - Pią Paź 05, 2007 19:12
Temat postu: [R45] Szarpie podczas jazdy
Witam, nabylem niedawno Roverka 45 i ma niestety kilka malych usterek ale najbardziej irytujace jest szarpanie podczas jazdy, tzn przy rozpedzaniu po zredukowaniu lub wrzuceniu wyzszego biegu. Nie jest to tylko objaw na zimnym silniku ale rowniez jak juz troche przejedzie - generalnie caly czas. Wymienilem filtr powietrza, oleju i paliwa i dalej nic :neutral: nie jestem pewiem ale chyba troche wiecej mi spala w porownaniu z poprzednim moim samochodem (Rover 416 Si '96).
Czy to duzy problem ?

A przy okazji zapytam o radio - niestety nie jest orginalne i zmiana stacji i glosnosci przy kierownicy nie dziala, a jak wsadze orginalne rovera np z 25 to te bajery przy kierownicy beda dzialac ? czy musi byc od 45 ?

kerys - Pią Paź 05, 2007 19:56

wiesz ja mam to samo ale mechanik powiedział że to jest związane z przewodami wysokiego napięcia i jak masz zaufanego mechanika to jedz do niego moze to potwierdzi tez u ciebie :wink:
paul.l - Nie Paź 07, 2007 17:50

dzieki za rade, ale jestem w Anglii od kilku miesiecy i o zaufanego mechanika jest narazie trudno, ale postaram sie cos wykombinowac. Dam znac jak postawi diagnoze.
:cool:

piter34 - Pon Paź 08, 2007 11:36

paul.l napisał/a:
ajbardziej irytujace jest szarpanie podczas jazdy

To może być coś w układzie zapłonowym (np. przewody WN jak sugerował mechanik).

paul.l - Sob Lis 03, 2007 22:24

dlugo mnie bylo ale mialem problemy z netem, a co do szarpania to po wymianie swiec i kabli - smiga az milo :smile: