|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Przerywa,dławi się,gaśnie
koni - Czw Paź 11, 2007 00:46 Temat postu: [R416] Przerywa,dławi się,gaśnie witam,
podejrzewam, że ten temat w jakiś sposób został już poruszony, ale zapytam się bezpośrednio:
mam problem z moim Roverkiem przerywa dusi się i gaśnie na niskich obrotach i nie tylko nawet na 5biegu przy 4tys obrotów przerywa.. oczywiście jest to bardziej odczuwalne na gazie niż na benzynie.. podejrzewam, że to coś z "prądem" wymieniłem kable WN bo była na nich dyskoteka.. niestety na nowych kablach jest to samo - co może być przyczyną??
proszę o odp.
pozdrawiam
koni
koni@op.pl
sTERYD - Czw Paź 11, 2007 01:32
po kolei do kompletu:
świece kopułka z palcem i ostatecznie cewka
koni - Czw Paź 11, 2007 07:58
sorki nie sprecyzowałem "na nowych kablach jest to samo" miałem na myśli, że nowe kable też iskrzą - czym to może być spowodowane??
koni
koni@op.pl
thef - Czw Paź 11, 2007 08:45
Już Ci kolega sTERYD napisał - oprócz kabli, powinieneś sprawdzić też kopułkę, palec rozdzielacza, świece, ewentualnie cewkę zapłonową. Dyskoteka może być spowodowana przebiciami z kopułki lub z cewki zapłonowej. No chyba, że kupione przez Ciebie kable WN są kiepskiej jakości (ale tą wersję bym na razie odrzucił).
koni - Czw Paź 11, 2007 09:31
thef napisał/a: | Dyskoteka może być spowodowana przebiciami z kopułki lub z cewki zapłonowej. |
przez przebicie to ja rozumiem, że w momencie dotknięcia kabli lub kopułki powinien mnie prąd kopnąć (albo chociaż coś poczuć), a u mnie co prawda widać iskry, ale wszystko mogę złapać czy to nadal jest przebicie??
piter34 - Czw Paź 11, 2007 09:57
koni napisał/a: | czy to nadal jest przebicie?? |
Tak.
|
|