|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Instalacja EPC - zmiana daty
plombos - Czw Paź 11, 2007 01:12 Temat postu: Instalacja EPC - zmiana daty Witam
Czy da sie uruchomic EPC bez zmiany daty?
Albo inaczej - jak zmienic date gdy admin zablokowal ta opcje (obecnie mam dostep tylko do kompa sluzbowego)
pozdrawiam
piter34 - Czw Paź 11, 2007 11:43
plombos napisał/a: | Czy da sie uruchomic EPC bez zmiany daty? |
Tego takiego "darmowego" EPC to się nie da.
plombos napisał/a: | Albo inaczej - jak zmienic date gdy admin zablokowal ta opcje (obecnie mam dostep tylko do kompa sluzbowego) |
Ja nie wiem.
A www.google.pl coś wie na ten temat?
giewu - Czw Paź 11, 2007 12:18 Temat postu: Re: Instalacja EPC - zmiana daty
plombos napisał/a: | ...ak zmienic date gdy admin zablokowal ta opcje... | zresetuj komputer i podczas ponownego uruchamiania wejdź do Bios-u ... tam zmienisz ją bez problemu (zakładając, że Bios nie został zablokowany hasłem w co szczerze wątpię)
plombos - Czw Paź 11, 2007 13:01 Temat postu: Re: Instalacja EPC - zmiana daty
giewu napisał/a: | plombos napisał/a: | ...ak zmienic date gdy admin zablokowal ta opcje... | zresetuj komputer i podczas ponownego uruchamiania wejdź do Bios-u ... tam zmienisz ją bez problemu (zakładając, że Bios nie został zablokowany hasłem w co szczerze wątpię) |
Wejsc sobie moge, ale tylko popatrzec
Szkoda ze sie nie da bo wzialbym ze soba laptopa i sprawdzil VIN na miejscu.
Czy jakos jeszcze ten programik moglby byc przydatny na miejscu przy ogladaniu auta?
MaReK - Czw Paź 11, 2007 13:02
Ja bym na komputerze firmowym unikal takich dzialan.
Lepiej nagraj sobie na plyte i zainstaluj w domu.
giewu - Czw Paź 11, 2007 13:05 Temat postu: Re: Instalacja EPC - zmiana daty
plombos napisał/a: | ...Czy jakos jeszcze ten programik moglby byc przydatny na miejscu przy ogladaniu auta? | EPC to elektroniczny katalog części,a nie program serwisowy ... czyli najkrócej mówiąc to co dzięki niemu ustalisz to numery części zamontowanych w samochodzie ... raczej nie widzę przydatności tego programu podczas zakupu auta
Rowan - Czw Paź 11, 2007 16:44
Widzisz chyba go źle zrozumiałeś bo jemu chodzi o to by sprawdzić poprawność numeru VIN przy zakupie auta.
giewu - Czw Paź 11, 2007 17:18
Rowan napisał/a: | Widzisz chyba go źle zrozumiałeś bo jemu chodzi o to by sprawdzić poprawność numeru VIN przy zakupie auta. | a tak naprawdę to co na tej podstawie sprawdzi ... czy ma kierownicę po odpowiedniej stronie, silnik jak należy i pięcioro drzwi ?
nawet wyposażenia nie jesteśmy w stanie ustalić na podstawie VIN (cały wielki temat o tym istnieje i nie ma jednoznacznej klasyfikacji)
a od sprawdzenia poprawności numeru to są stacje diagnostyczne
Rowan - Czw Paź 11, 2007 17:25
No to fakt
PTE - Pią Paź 12, 2007 10:39
Co za problem - przecież wystarczy wziąć ze sobą na oględziny rozpiskę mówiącą co oznacza każda litera/cyfra VIN. Trochę więcej czasu to zajmie, ale obejdzie się bez laptopa, bezprzewodowego internetu, GPS i laserowego systemu nakierowywania rakiet
|
|