|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Powitania - Nowy roverek 200 z Legnicy :) Witam wszystkich forumowiczów
michone - Wto Paź 16, 2007 18:39 Temat postu: Nowy roverek 200 z Legnicy :) Witam wszystkich forumowiczów Chciałbym się przywitać z wszystkimi forumowiczami Wczoraj stałem sie posiadaczem roverka 214SI oczywiście od naszych zachodnich sąsiadów. A więc to co mi się udało kupić :
-Silnik 1.4 16V - świeżo po wymianie oleju (Motul 10W40),filtrów.
-Elektryczne szybki + lusterka
-Klima
-Czarna skóra
-Wspomaganie,zentralny,abs
-Radio CD blaupunkt w drewnie
-Alufelgi 15 pięcioramienne orginalne Rovera - polerowany rant z nowymi oponami dunlop sport 2000 205x50xR15(tył) Pneumapt 205x50xR15 przód
-pół baku paliwa
-jedynym właścicielem pojazdu był 61 letni doktor profesor
-autko przejechane ma 122tyś
-autko kupiłem w salonie Chryslera
Żeby nie było że autko ideał to musiałem pojechać do niemiec z chłodnicą klimy i wody bo autko bylo delikatnie pukniete z przodu Zmieniłem chłodnice wypchalem zderzak i przyjechalem do Polski 700km
Została mi wymiana maski bo jest pogięta ale dla siebie nie bedę szpachlował no i wymiana lampy bo sie zaczepy pourywały
Ogólnie to jestem dużo bardziej niż zadowolony bo autko jest bardziej niż zadbane Autko wyszło(wyjdzie) mnie dość tanio, ok 8500zł gotowy na cacuszko
Plany :
przyciemnić szybki, założyć sprzecik grający i cieszyć się z jazdy.
naprawić pilota
Dziekan - Wto Paź 16, 2007 21:03
i znów 200 Witam, fotencje zapodaj cacka
michone - Wto Paź 16, 2007 21:07
jutro jak umyje:) wszystko lux ale czeka jeszcze na wymiane maski i lampy no i polerke lakieru jutro zrobie tak jak stoi.
Brt - Wto Paź 16, 2007 21:12
lampę kup sobie nówkę zamiennik DJ Auto. Świeci lepiej jak orginał (najlepiej wymien obie ) Po maske pojedź np. do Lutyni pod Wrocławiem (kontakt jest w dziale cześci i warsztaty na stronie klubowej)
michone - Wto Paź 16, 2007 21:32
dzieki wielkie juz napisalem maila zobaczymy co napisza mam nadzieje ze ceny mnie nie zabija bo te z allegro po 400zl za maske + przesylka to porazka a za lampy i po 200zl sobie zycza...
emes - Wto Paź 16, 2007 21:38
Witamy na forum
MaReK - Wto Paź 16, 2007 23:06
Witać witać, my bardzo cieszyć się z Twoja obecność na forum
Pozdrawiam,
michone - Sro Paź 17, 2007 20:25
a o to porcja fotek :
<
udalo mi sie odkryc ze mam podgrzewane lusterka
jerzu - Sro Paź 17, 2007 20:30
Wersja Silverstone Super autko Witam na forum
michone - Sro Paź 17, 2007 20:48
A skad wiadomo jaka wersja ? mam jeszcze czujniki parkowania w planach na przysly rok mam :
-lampy lux
-lampy aniolki na przod
-przyciemnione szybki
-koncowka wydechu jakas ladna
a powiem wam ze z kadą minutka przesiedziana w roverku zakochuje sie wnim coraz bardziej
jerzu - Sro Paź 17, 2007 20:52
aniołków w polsce jeszcze nie ma
Masz wersje silverstone bo masz inna kierownice ( z drewnem) i tak samo galke zmiany biegow Do tego masz zawias -30mm i szersze felgi A zapomnialem alu ramki na pokretlach Zgadlem ?
michone - Sro Paź 17, 2007 21:01
felgi rovera z polerowanym rantem ale czy szersze to nie wiem, alu ramki posiadam Co do zawiasu to nie mam pojecia czy jest -30mm jak sprawdzic
co do aniolkow to w niemczech maja bo są na ebayu do przyszlego roku moze juz beda w Polsce, pytanie w jakiej cenie...
jerzu - Sro Paź 17, 2007 21:06
Zobacz czy masz czerwone sprezyny jak tak to masz sprezyny eibach - 30 mm
[ Dodano: Sro Paź 17, 2007 22:07 ]
Felgi masz 7 cali?:P Czyli oponki 205 ?:)
michone - Sro Paź 17, 2007 21:09
dzisiaj juz nie sprawdze ale jutro tak czy siak zakochalem siew tym autku
jerzu - Sro Paź 17, 2007 21:16
Napewno tak będzie
leaf79 - Sro Paź 17, 2007 21:24
Witam Kolegę,
chyba nawet dzisiaj widziałem tego roverka...
Dziekan - Sro Paź 17, 2007 21:52
noooo Silverstone...zdaje się że pisze pod emblematem 200
bardzo ładne auto, narobiło się silverstone'ów ostatnimi czasy
Szymon - Czw Paź 18, 2007 07:46
Dziekan napisał/a: | bardzo ładne auto, narobiło się silverstone'ów ostatnimi czasy |
A mój British Open chyba nadal jest jedynakiem
Ps. Gratulacje Oby autko sprawowało się jak najlepiej
srbenda - Czw Paź 18, 2007 08:38
Ładne autko Zauważam tylko że nie masz oryginalnego tłumika...
michone - Czw Paź 18, 2007 14:21
z tego co widac to calutki zestaw tlumikow jest nowy, podejrzewam ze autko mialo zardzewialy tlumik a w niemczech jest wtedy problem z przegladem. Nie bede nic zmienial dodam tylko jakas ladna koncowka:). Te osiągi co prezentuje i tak mnie bardzo zadziwily ale w niemczech po górach i tak dostawal po dupie z focusem 1.8 TDDi. Ale jak sie w kreci na obroty to nowe oponki nie daja rady na prostej
Tak jak jerzu napisal sa czerwone sprezynki juz wiem dlaczego tak ladnie trzyma sie drogi jednak te dziury tez sie czuje silniej
Narazie brak funduszy na remont i rejstracje:/ musze cos wymyslec bo tabliczki mi sie koncza 29.10.07...
Mam pytanko jak wylaczyc podgrzewane lusterka??
Paul - Czw Paź 18, 2007 14:32
michone napisał/a: | Mam pytanko jak wylaczyc podgrzewane lusterka?? |
Odciąć kable
Tego nie wyłączysz - grzeją cały czas
michone - Czw Paź 18, 2007 14:49
nie ma problemu w lecie?? znajomy powiedzial ze jak beda upaly to popekaja obudowy...
Brt - Czw Paź 18, 2007 14:52
to znajomy źle powiedział nic nie popęka
Paul - Czw Paź 18, 2007 14:53
michone napisał/a: | znajomy powiedzial ze jak beda upaly to popekaja obudowy... |
Bzdury! Moim jeżdżę już 6-ty rok i obudowy mam OK a lusterka działają (żeby nie było, że nieczynne )
michone - Czw Paź 18, 2007 14:55
oki doki a kabelki pod fotelem to sa od napinaczy pasow sorki za glupie pytania
Paul - Czw Paź 18, 2007 15:06
michone napisał/a: | kabelki pod fotelem to sa od napinaczy pasow |
Tak - uważaj na nie, lubią tracić kontakt z rzeczywistością i wtedy masz błąd SRS
michone - Czw Paź 18, 2007 15:25
oki pytam bo skorka bedzie malowana wiec bede potrzebowal wyjacfotele i to odczepic
Paul - Czw Paź 18, 2007 15:27
michone napisał/a: | wiec bede potrzebowal wyjacfotele i to odczepic |
Do takiej operacji odłącz akumulator najpierw, żeby Ci jaśków przypadkiem nie wywaliło
pawciu87 - Czw Paź 18, 2007 20:08
naprawde niezla Ci sie kolego trafila... za ta cene ze skore w tym kolorze wyposazeniu - wyglada pieknie
michone - Czw Paź 18, 2007 20:17
wiem wiem tylko noga troche za ciezka ale juz dzisiaj staralem sie jezdzic do 2,5tys obrotow powiem ze znalazlem go na mobile.de warto szukac ja praktycznie siedzialem codziennie i szukalem nowych roverkow rada dla wszystkich to NIE KUPOWAĆ U TURKÓW!! (egipcjanow itp) bo to prawie jak Polskie komisy... najlepiej szukać lekkich unfali tak jak w moim przypadku, najlepiej na autohausie gdzie sa drozsze furki ostatnio kupilem Megane Coupe od egipcjanina... no comment... Lepiej dać 200E wiecej od niemca niz kupic od Turasa...
pawciu87 - Czw Paź 18, 2007 20:46
teraz jak bym mial kupowac auto, to wlasnie sam pojechalbym za granice po niego -lepiej sie oplaca, a tak kupilem od handlarza sprowadzonego z holandii, ale w sumie w moim wypadku nie mialem innego wyjscia jak bylem caly czas w irlandii ale nie zalaluje, auto sprawuje sie pieknie i chodzi jak zegarek szwajcarski, oprcz problemow z elektryka, ale to po czesci z mojej winy
P.S. na prawde gratuluje autka przed R60 dokladnie o takim marzylem zasypiajac do poduszki
michone - Czw Paź 18, 2007 21:13
dzieki wielkie... podejrzewam ze gdybym chcial kupic takiego roverka w polsce to pare tys zl wiecej by mnie to kosztowalo
pawciu87 - Czw Paź 18, 2007 21:15
michone napisał/a: | dzieki wielkie... podejrzewam ze gdybym chcial kupic takiego roverka w polsce to pare tys zl wiecej by mnie to kosztowalo |
bez dwoch zdan, silverstone w tym kolorze i przebiegim bylby gdzies kolo 13-14 tys do oplat...
michone - Czw Paź 18, 2007 21:28
nie no chyba 13-14 tyś to lekka przesada
pawciu87 - Czw Paź 18, 2007 21:55
ja nie dawno widzialem Silverstone w takiej cenie... najtansze byly kolo 12 kafli...
|
|