|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Fajna instrukcja do 2.0sdi
radko - Sro Paź 24, 2007 14:14 Temat postu: [R420] Fajna instrukcja do 2.0sdi znalezione na stronach klubu Hondy. Mam nadzieje, że się przyda. To link:
http://media.honda.co.uk/...1e20.pdf?flv=-1
String - Czw Paź 25, 2007 07:31
Całkiem fajny Swego czasu przekopywałem zasoby Hondy (ciekawostką jest to, że zielonogórska Honda kompletnie się odcina od związków z Roverem hehhe ciekaw jestem jak serwisują H 5D ) - ale na ten pdf nie trafiłem.
giewu - Czw Paź 25, 2007 08:12 Temat postu: Re: [420sdi '99] fajna instrukcja do 2.0sdi
radko napisał/a: | znalezione na stronach klubu Hondy. Mam nadzieje, że się przyda. To link... |
radko oczywiście od kolegów z klubu Hondy (autora postu) otrzymałeś pozwolenie na skopiowanie i wklejenie tego linku na naszym forum ?
PTE - Czw Paź 25, 2007 09:41 Temat postu: Re: [420sdi '99] fajna instrukcja do 2.0sdi
giewu napisał/a: | radko napisał/a: | znalezione na stronach klubu Hondy. Mam nadzieje, że się przyda. To link... |
radko oczywiście od kolegów z klubu Hondy (autora postu) otrzymałeś pozwolenie na skopiowanie i wklejenie tego linku na naszym forum ? |
A czy koledzy z klubu Hondy są właścicielami praw autorskich do ww. instrukcji aby ich pytać o zgodę?
giewu - Czw Paź 25, 2007 10:21 Temat postu: Re: [420sdi '99] fajna instrukcja do 2.0sdi
PTE napisał/a: | ... A czy koledzy z klubu Hondy są właścicielami praw autorskich do ww. instrukcji aby ich pytać o zgodę? | tego niestety nie wiemy ... ale jakie to ma znaczenie w tym kontekście ?
radko - Czw Paź 25, 2007 10:34
oops
wsl - Czw Paź 25, 2007 11:12
Jak dla mnie to wygląda to tak samo jak inst. obsługi znajdująca się w Rave.
Po drugie jako, że jest to wersja anglo języczna to zapewne koledzy z klubu Hondy nie posiadają do niej praw autorskich. Co do zamieszczania na naszym forum to skoro klub hondy nie posiada praw autorskich to nie może rościć sobie praw do nie umieszczania tego dokumentu poza ich wewnętrznym forum.
Według mojej oceny...
Pyzdra - Czw Paź 25, 2007 18:05
Uważam ,że sympatyczni koledzy z "bratniej" HONDY , nie będą mieli żadnych zastrzeżeń do publikacji na naszym FORUM, ale pomogą to wszystko przetłumaczyć na nasz język . Wtedy im podziękujemy i dodamy zapis "pomógł"....razy.
seyfer - Czw Paź 25, 2007 18:19
z tlumaczeniem to ja zobacze jak bede miał chwilke nowy nabytek moze sie posluzy w koncu do tlumaczenia
przemo285 - Czw Paź 25, 2007 18:33
Czy wam chodzi o normalną ogólną instrukcję obsługi po Polsku?
giewu - Czw Paź 25, 2007 19:03
przemo285 napisał/a: | Czy wam chodzi o normalną ogólną instrukcję obsługi po Polsku? |
ależ nie ... nam chodzi o konkretny link wstawiony przez kolegę radko
PTE - Czw Paź 25, 2007 19:53 Temat postu: Re: [420sdi '99] fajna instrukcja do 2.0sdi
giewu napisał/a: | PTE napisał/a: | ... A czy koledzy z klubu Hondy są właścicielami praw autorskich do ww. instrukcji aby ich pytać o zgodę? | tego niestety nie wiemy ... ale jakie to ma znaczenie w tym kontekście ? |
Jeśli dbasz o to, aby zapytać kogoś o pozwolenie na podanie na tutejszym forum linka do jego strony, na której umieścił instrukcję której najprawdopodobniej nie ma prawa rozpowszechniać, to moje pytanie jak najbardziej ma sens. Chyba że Twa wypowiedź miała być żartem.
radko - Czw Paź 25, 2007 20:07
mój Roverek śmiga dzięki ,,fajnej instrukc
i" Znzlazłem CKP , było zwarcire (przetarty przewód), zaizolowałem - i jest ok.
W Hondzie śmiga Rover/Perkins. Btr miałeś racje na złoczce.
Usunąłem pierwsze dwa słowa z tego posta, bo my tu jesteśmy kulturalni a poza tym honda to nasz "starszy brat" więc.. sam rozumiesz.
giewu - Czw Paź 25, 2007 21:19 Temat postu: Re: [420sdi '99] fajna instrukcja do 2.0sdi
PTE napisał/a: | ... Chyba że Twa wypowiedź miała być żartem. | a spójrz na moją emotkę na końcu zdania i skojarz ją z całą wypowiedzią ...
Brt - Pią Paź 26, 2007 09:49
radko napisał/a: | Znzlazłem CKP , było zwarcire (przetarty przewód), zaizolowałem - i jest ok.
W Hondzie śmiga Rover/Perkins. Btr miałeś racje na złączce |
To napisz to w tamtym temacie, zeby ostało sie dla potomnych
radko - Pon Paź 29, 2007 09:41
"Usunąłem pierwsze dwa słowa z tego posta, bo my tu jesteśmy kulturalni "
Thef,
więc kulturalnie proszę usuń też słowa z: Relacja z I Pieszych Podchodów Klubu ROVERki.pl
Legendy drużyn
Legenda grupy trzeciej
cyt. "Gdyby nie zbóje z nożami po ch….ju"
Trzeba być konsekwentnym i wyeliminować wszystkie przejawy braku kultury.
Dla wyjaśnienia, nie chodziło mi o markę ani tym bardziej jej miłośników.
Miałem na myśli, coby nie przejmować się czy link jest wklejony z pozwoleniem czy bez
i korzystać z instrukcji ile wlezie bo warto.
PS. tylko nic nie usuwaj, fajowa ta legenda.
pozdr.
thef - Pon Paź 29, 2007 17:03
radko napisał/a: | Thef,
więc kulturalnie proszę usuń też słowa z: Relacja z I Pieszych Podchodów Klubu ROVERki.pl
Legendy drużyn.
Legenda grupy trzeciej
cyt. "Gdyby nie zbóje z nożami po ch….ju" | Niestety, tam nie mogę grzebać hihi. Chodziło mi nie o samo wykropkowane słowo, tylko cały epitet - brzmiał niestety jakbyś hondę miał w głębokim poważaniu, dokładnie odwrotnie niż Twój zamysł, który opisałeś w wyjaśnieniu. Wiem, że mnie rozumiesz .
radko - Wto Paź 30, 2007 23:51
Rozumiem. Ty też zrozum to był wieczór, 2 x 0,5 żywiec/porter....
pozdr.
|
|