|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Gaśnie po paru minutach
frycus1 - Sob Paź 27, 2007 15:21 Temat postu: [R620] Gaśnie po paru minutach Witam!
Mam mały problem. Gdy odpalam samochód gdy silnik jest zimny, normalnie chodzi. Jak tylko ruszę i wcisnę sprzęgło odrazu silnik gaśnie i troche trudno go odpalić.. To się dzieje do tego momentu jak silnik złapie temperatury. Potem jest już ok.
czy nie wiecie co to może być??
piter34 - Pon Paź 29, 2007 18:04
Wykonaj standardową procedurą resetu nastaw silnika krokowego.
frycus1 - Wto Paź 30, 2007 15:12
a jest gdzieś napisane jak to się robi??
giewu - Wto Paź 30, 2007 17:55
frycus1 napisał/a: | a jest gdzieś napisane jak to się robi?? | np. w artykułach nt. eksploatacji na naszej stronie głównej
najpierw dokładnie przeczytaj ten KLIK , a dopiero później ten KLIK
frycus1 - Wto Paź 30, 2007 18:21
No Dzięki ale nie pisze jak można zrobić ten reset.. Pomocy obydwa artykuły są takie same..
giewu - Wto Paź 30, 2007 18:52
frycus1 napisał/a: | No Dzięki ale nie pisze jak można zrobić ten reset.. Pomocy obydwa artykuły są takie same.. |
no dobra ...
Pośród bezpieczników pod maską masz jeden, który jest opisany jako radio. Wyciągnij do na około 1-2 minuty. Następnie odpal samochód i poczekaj do zagrzania płynu chłodzącego (aż załączy się wentylator). I to cala procedura
Jak coś pomyliłem to mnie pewnie ktoś zaraz poprawi, ale myślę, że dobrze podałem
frycus1 - Wto Paź 30, 2007 19:38
Dzięki, juz punkty poszły.. pzdr
[ Dodano: Czw Lis 08, 2007 08:53 ]
nic nie pomogło.. Nadal jest ten problem. Czy są jakieś inne sugestie??
[ Dodano: Czw Lis 08, 2007 09:25 ]
Wyciągnełem ten bezpiecznik co pisze radio, poczekałem kilka minut i włożyłem go spowrotem. Samochód potem odpaliłem aż się wentylator się włączył. Problem jest z tym że to nadal nic nie pomogło.
Nie wiesz co może być przyczyną??
giewu - Czw Lis 08, 2007 09:29
(odświeżam temat) frycus1 napisał/a: | ....Wyciągnełem ten bezpiecznik co pisze radio, poczekałem kilka minut i włożyłem go spowrotem. Samochód potem odpaliłem aż się wentylator się włączył. Problem jest z tym że to nadal nic nie pomogło.
Nie wiesz co może być przyczyną?? |
czyli po resecie silnika krokowego nie ma zmian ?
frycus1 - Czw Lis 08, 2007 09:31
może troszeczkę się polepszyło ale nadal gaśnie jak ruszę i po krótkim czasie nacisnę sprzęgło.. No a potem trudno go odpalić..
maciej - Czw Lis 08, 2007 09:41
Czy tylko na zimnym, czy zawsze?
Ja bym zaczął od dokładnego obejrzenia dolotu i przewodów podciśnienia - może masz gdzieś dziurkę...
Jak nie to czyszczenie przepustnicy, a potem silnik krokowy (sprawdznie/wymiana).
No i regulacja zaworów.
Jesteś z Góry Kalwarii, więc możesz umówić się z Mariuszem418 na to wszystko.
piter34 - Czw Lis 08, 2007 20:46
frycus1 napisał/a: | Wyciągnełem ten bezpiecznik co pisze radio, poczekałem kilka minut i włożyłem go spowrotem. Samochód potem odpaliłem aż się wentylator się włączył. Problem jest z tym że to nadal nic nie pomogło. |
Czy robiłeś to na zimnym silniku?
Oprócz wspomnianych przez macieja, krokowca oraz przepustnicy należy się również przyjrzeć zaworowi termicznemu obrotów ssania (jest po prawej stronie silnika krokowego).
frycus1 - Czw Lis 08, 2007 22:45
aż taki zimny to on nie był..
maciej - Pią Lis 09, 2007 09:01
To powinienneś zrobić to po nocy - wyjąć bezpiecznik, nawet na całą noc, rano odpalić na luzie i bez klimy, najlepiej z ogrzewaniem ustawionym na zimne i nic nie ruszać do momentu włączenia się wentylatora.
|
|