|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Dziwne obcieranie przy skręcie w lewo
csdark - Pon Lis 05, 2007 19:27 Temat postu: [R620] Dziwne obcieranie przy skręcie w lewo Witam,
Kilka dni temu zmieniłem koła na zimowe (felgi z oponami) dzień po zmianie pojawił się problem, otóż przy skręcaniu w lewo słychać tak jak by obcieranie, uważam iz to nie jest wina samego koła ponieważ obcieranie jest słyszalne w momencie przyspieszania skręcając w lewo jadąc przy wciśniętym sprzęgle bądź też na luzie dzwięk nie pojawia się. Przy jeździe na wprost lub skręcaniu w prawo nie zaobserwowałem nic dziwnego.
sTERYD - Pon Lis 05, 2007 21:54
a jak przegub
(prawy)
csdark - Pon Lis 05, 2007 22:10
sTERYD napisał/a: | a jak przegub
(prawy) | minimalny luz, słychac przy ruszaniu pyknięcie na lewym, z prawej strony powiedziano mi że jest wszystko ok
sTERYD - Pon Lis 05, 2007 22:12
zastanowiło mnie to że przy wciśniętym sprzęgle nic nie słychać, podobnie miałem w clio trochę temu i okazało się co się okazało
csdark - Pon Lis 05, 2007 22:17
czyli zwrócić szczególną uwagę na prawy przegub ? to szorowanie słychac właśnie z prawej strony, z tym ze mechanik powiedział że prawej strony sie nie wymienia, nie wiem czy miał racje czy nie, podobno to się nie psuje
sTERYD - Pon Lis 05, 2007 22:22
csdark napisał/a: | z tym ze mechanik powiedział że prawej strony sie nie wymienia, |
a czemu niby prawej strony miałoby się nie wymieniać
csdark - Pon Lis 05, 2007 22:25
cytuję: Cytat: | prawa strona sie nie psuje i wogóle się jej nie wymienia |
Paul - Pon Lis 05, 2007 22:25
sTERYD napisał/a: | a czemu niby prawej strony miałoby się nie wymieniać |
Ten mechanes to jakiś cudotwórca chyba i prawe przeguby zaczarował
sTERYD - Pon Lis 05, 2007 22:29
csdark napisał/a: | cytuję: Cytat: |
prawa strona sie nie psuje i wogóle się jej nie wymienia |
|
osobiście oba przypadki awarii przegubów jakie mnie trafiły były z prawej strony....
przecież tam jest dłuższa półoś... czy nie
csdark - Pon Lis 05, 2007 22:29
tak więc obstawiamy prawy przegub ?
sTERYD - Pon Lis 05, 2007 22:31
takie jest moje podejrzenie
ale to podejrzenie, także ręki nie daję
csdark - Pon Lis 05, 2007 22:39
dziękuje za wskazówki, oczywiście opiszę co się stało pod warunkiem że uda mi sie usterkę zlokalizować
Brt - Pon Lis 12, 2007 00:30
sTERYD napisał/a: | przecież tam jest dłuższa półoś... czy nie |
W 620Si dłuższa jest lewa półoś bo silnik jest po lewej a skrzynia po prawej stronie auta
|
|