|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Dziwne dżwięki
tommsz - Pią Lis 09, 2007 17:52 Temat postu: [R75] Dziwne dżwięki Witam
Od pewnego czasu, nie regularnie, słyszę jakby lekkie postukiwania.
Dzięki te powstają, mam takie wrażenie w okolicach, a właściwie za tablicą z licznikami.
Pojawiają się podczas pracy silnika (na pewno nie pochodzą z silnika), na wyłączonym zapłonie jest cisza. Nie ma znaczenia czy samochód się porusza, czy stoi w miejscu. Nie mają znaczenia obroty. Myślałem, że to może z klimy, ale nawet jak całkowicie wyłączyłem to dalej to samo.
Nie jestem na 100% pewien, ale wydaje mi się, że pierwszy taki stłumiony stuk powstaje w momencie włączenia zapłonu. Nie wiem co to może być. Czy jakiś przekaźnik, może...????
Jeśli ktoś z Was wcześniej miał takie objawy i doszedł co to może być to proszę i odpowiedź.
Dziękuję i pozdrawiam.
Adrian355 - Pią Lis 09, 2007 17:56
U nas pojawiały sie takie stuki... To po wymianie głośnika lewego pomogło
Marian_K - Pią Lis 09, 2007 21:30
Ciężko coś wywnioskować z tego opisu. Może po prosty "klapki" w kanałach wentylacyjnych się przesuwają? Tylko to mi przychodzi do głowy...
tommsz - Sob Lis 10, 2007 09:07
Też tak myślałem Marian_K. Dlaltego sprawdzałem na zupełnie wyłączonym panelu klimatyzacji.
[ Dodano: Sro Lis 14, 2007 10:59 ]
Witam
Zlokalizowałem co wydaje takie dźwięki. Jest to dziwgienka a raczej chyba silniczek który nią porusza. Dziwigienka przesuwa wielokrotnie jakby nie migła zaskoczyć i cofa się z powrotem. Na zdjęciu zaznaczyłem ją strzałką, znajduje się ona ponad wylotem powietrza na nogi kierowcy. Co jest z tym nie tak?
|
|