|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problem z ogrzewaniem
maG_xx - Sro Lis 14, 2007 21:47 Temat postu: [R620] Problem z ogrzewaniem Witam , mam problem z ogrzewaniem z roverze 620 Si, zaczeły sie proglemy gdy zalozylem instalacje gazowa , teraz auto paktycznie wogole sie nie nagrzewa, przewody prowadzace do nagrzewnicy sa gorące a w srodku jest tylko bardzo lekki podmuch takiego bardzoe lekko cieplego powioetrza a drugim problemem jest jak zdemontować konsolę środkową ? posiada ktos jakies fotki
Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi
[ Komentarz dodany przez: thef: Sro Lis 14, 2007 23:16 ]
maG_xx, wstydzisz się swojego miejsca zamieszkania ? Proszę, popraw ten profil, bo to troszkę trąci olewaniem, a poza tym jest z błędem
Brt - Sro Lis 14, 2007 22:23
co do pierwszej części, to ja bym szybko wracałdo gazowników bo spierd.... robotę. Co do demontażu to o ile wiem, jest sporo rozbierania i chyba ktoś opisywał juz na forum co i jak
giewu - Sro Lis 14, 2007 22:34 Temat postu: Re: [620 Si] problem z ogrzewaniem
maG_xx napisał/a: | ... a drugim problemem jest jak zdemontować konsolę środkową ? posiada ktos jakies fotki ... |
a mogą być obrazki ?
thef - Sro Lis 14, 2007 23:19
maG_xx napisał/a: | przewody prowadzace do nagrzewnicy sa gorące | A czy te wychodzące też są gorące? Czy Ci gazownicy nie rozbierali Ci przypadkiem konsoli, np. żeby zamontować przycisk do instalacji? Bo może spaprali Ci coś przy pokrętłach i np. nie założyli linki. A jak temperatura silnika? W porządku?
maG_xx - Czw Lis 15, 2007 09:02
thef napisał/a: | maG_xx napisał/a: | przewody prowadzace do nagrzewnicy sa gorące | A czy te wychodzące też są gorące? Czy Ci gazownicy nie rozbierali Ci przypadkiem konsoli, np. żeby zamontować przycisk do instalacji? Bo może spaprali Ci coś przy pokrętłach i np. nie założyli linki. A jak temperatura silnika? W porządku? |
temperatura silnika jest ok , tz. musialem wymienic czujnik cos sie zrobiło z tamtym jak zalozyli gaz , wymienilem, na nowy i temperature pokazuje normalnie,ale jak wlaczam nadmuch to wskaźnhik automatycznie idzie do gory jakis 2,3 mm mozeliwe zeby bylo jakis zwarcie jak sprawdzic czy linka nie spadla od ogrzewania
maciej - Czw Lis 15, 2007 09:21
Albo źle odpowietrzyli układ po podpięciu parownika...
maG_xx - Czw Lis 15, 2007 09:24
a czy można samemu odpowietrzyc
maciej - Czw Lis 15, 2007 09:29
Można - instrukcja w Rave.
maG_xx - Czw Lis 15, 2007 09:43
tym Prave co zajmuje 500 MB
i nigdzie nie mozna go scianac
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 09:48 ]
thef napisał/a: | maG_xx napisał/a: | przewody prowadzace do nagrzewnicy sa gorące | A czy te wychodzące też są gorące? |
te co ida do nagrzewnicy przy scianie grodziowej
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 10:55 ]
jeszcze jest , dopiero zauwazylem ze nie jezeli jest wlaczony nawiew na przednia szybe to grzeje tak w miare ale jak wezme na noki i na szybe i na stodek to wogole tak samo jest jak jest na same nogo np. , czy znajduje sie jakis zaworek w przewodach ktory moze sie nie odwierac do konca
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 13:30 ]
giewu napisał/a: | maG_xx napisał/a: | ... a drugim problemem jest jak zdemontować konsolę środkową ? posiada ktos jakies fotki ... |
a mogą być obrazki ? |
czy to jest z rover 620
[ Komentarz dodany przez: thef: Czw Lis 15, 2007 15:32 ]
Na litość, maG, poprawże tego posta bo ciężko zrozumieć (literówki i znaki interpunkcyjne)
bobesh - Czw Lis 15, 2007 15:25
maG_xx napisał/a: | czy znajduje sie jakis zaworek w przewodach ktory moze sie nie odwierac do konca
|
Jest - sterowany linką z konsoli środkowej - i może być zasyfiony i się nie otwierać do końca - u mie tak było.
giewu - Czw Lis 15, 2007 15:32
maG_xx napisał/a: | ...czy to jest z rover 620 |
to obrazek z RAVE z działu dotyczącego R600 (bez wyszczególniania wersji silnika)
thef - Czw Lis 15, 2007 15:36
maG_xx napisał/a: | tym Prave co zajmuje 500 MB
i nigdzie nie mozna go scianac | A czy Ty kiedykolwiek odwiedziłeś stronę www.roverki.pl ? Najciemniej pod latarnią, co ? Tu masz rave, tylko wybierz ten dla starszych modeli:
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#30
Po ściągnięciu nagraj ten plik, Rave.iso, jako obraz płyty, lub stwórz dla niego napęd wirtualny.
maG_xx - Czw Lis 15, 2007 19:47
thef napisał/a: | maG_xx napisał/a: | tym Prave co zajmuje 500 MB
i nigdzie nie mozna go scianac | A czy Ty kiedykolwiek odwiedziłeś stronę . |
nie , przyznaje sie bez bicia dopiero jak zaczolem szukac co sie staloz moim roverkiem (ogrzewaniem) to znalazlem ta stronke
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 20:00 ]
niestety link nie dziala masz kolego jakis mirror moze Pozdrawiam
sTERYD - Czw Lis 15, 2007 21:16
jakiś mirror jest
http://kfilipowicz.ps.pl/ROVER/Rave.iso
diała napewno, jak nie to daj znać to naprawie
maG_xx - Czw Lis 15, 2007 21:39
dzięki kolego
thef - Czw Lis 15, 2007 22:12
maG_xx napisał/a: | niestety link nie dziala | Specjalnie sprawdzałem przed wklejeniem linka i działał, nawet do tego zapomniałem anulować zasysanie i ściągnąłem ponad 400MB zanim się zorientowałem .
maG_xx - Pią Lis 16, 2007 12:46
Panowie, jeszcze jedno pytanie odnosnie odpowietrzenia, tylko jeden odpowietrznik jest przy termostacie
[ Dodano: Pią Lis 16, 2007 13:15 ]
bobesh napisał/a: | maG_xx napisał/a: | czy znajduje sie jakis zaworek w przewodach ktory moze sie nie odwierac do konca
|
Jest - sterowany linką z konsoli środkowej - i może być zasyfiony i się nie otwierać do końca - u mie tak było. |
Nie wiem gdzie odnaleźc ten zaworek w pzewodak w rave jakos nie moge odnaleźc , mozesz pomoc
piter34 - Sro Lis 28, 2007 13:06
maG_xx napisał/a: | Panowie, jeszcze jedno pytanie odnosnie odpowietrzenia, tylko jeden odpowietrznik jest przy termostacie |
Tak
|
|